Business & Finance Δευτέρα 4/01/2021, 11:37
ΑΓΟΡΕΣ

Με νέα ρεκόρ κατέφθασε το 2021 στις διεθνείς αγορές

Σε επίπεδα ρεκόρ σκαρφαλώνουν οι διεθνείς μετοχές κατά την πρώτη συνεδρίαση του έτους, που χαρακτηρίζεται από ένα κλίμα ευφορίας για τη δυνατότητα που θα δώσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού να επιστρέψει η ζωή μας και σταδιακά η οικονομία σε προ πανδημίας επίπεδα. Το ράλι τους συνεχίζουν τα κρυπτονομίσματα, ενώ στους πρωταγωνιστές της ημέρας ανήκει και το κινεζικό γιουάν με άλμα 1% έναντι του δολαρίου που έχει βυθιστεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2018. 

Στην Ευρώπη επικρατούν έντονα ανοδικές τάσεις στις περισσότερες μεγάλες αγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 2,49%, στη Φραγκφούρτη ο DAX είναι στο +1,3% όπως και ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 ενισχύεται 1,5%. Πιο συγκρατημένη η άνοδος στο Μιλάνο με τον FTSE MIB στο +0,7%. O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει άνοδο 1,3%. 

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI All Country World Index κινείται σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς και στην Ασία οι περισσότεροι δείκτες κινήθηκαν ανοδικά νωρίς το πρωί. Κόντρα στο θετικό ρεύμα ο Nikkei στο Τόκιο που έκλεισε με πτώση 0,68%. 

Στην αγορά εμπορευμάτων το πετρέλαιο ξεχωρίζει. Η τιμή του μπρεντ σκαρφαλώνει πάνω από τα 53 δολάρια το βαρέλι ενώ και του αμερικανικού αργού ενισχύεται περίπου 2% στα 49,52 δολάρια. 
    

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News