Business & Finance Δευτέρα 9/01/2023, 11:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πλημμύρισαν» τα Lidl οι Βρετανοί – Αναζήτησαν εκπτωτικά για τα Χριστούγεννα

«Πλημμύρισαν» τα Lidl οι Βρετανοί – Αναζήτησαν εκπτωτικά για τα Χριστούγεννα

Στο Lidl στράφηκαν οι Βρετανοί καταναλωτές για τα ψώνια των Χριστουγέννων, αναζητώντας φθηνότερες επιλογές εν μέσω της ακρίβειας στα τρόφιμα. Συγκεκριμένα, στις 23 Δεκεμβρίου, το Lidl στη χώρα κατέγραψε τον μεγαλύτερο ημερήσιο τζίρο στα 28 χρόνια που δραστηριοποιείται στη Βρετανία.

Ως αποτέλεσμα, στις τέσσερις εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, οι πωλήσεις της αλυσίδας αυξήθηκαν κατά 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, ενώ τουλάχιστον 1,3 εκατ. επιπλέον άτομα επέλεξαν τη συγκεκριμένη αλυσίδα για τις αγορές τους. Το Lidl έτσι απέσπασε περίπου 63 εκατ. λίρες από ανταγωνιστικές αλυσίδες σούπερ μάρκες, σχεδόν τριπλάσιο ποσό σε σύγκριση με το 2021.

Η εκρηκτική αύξηση στις τιμές τροφίμων έχει υποχρεώσει τα νοικοκυριά στη χώρα να στραφούν σε φθηνότερες αλυσίδες ή σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Ενδεικτικά, λόγω του πληθωρισμού, οι αγοραστές ξόδεψαν για πρώτη φορά τουλάχιστον 12 δισ. λίρες κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, ενώ ο όγκος των πωλήσεων υποχώρησε κατά 1%.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τις αγορές από το Lidl, οι Βρετανοί αγόρασαν σχεδόν 1,7 εκατ. ποτήρια gluhwein, ενώ σχεδόν τριπλασιάστηκαν οι πωλήσεις της χριστουγεννιάτικης πουτίγκας. Σημειώνεται πως η αλυσίδα για φέτος προγραμματίζει τα εγκαίνια νέων καταστημάτων και την επέκταση των κέντρων διανομής στη Βρετανία. Επίσης, πρόκειται να ανοίξει και τη μεγαλύτερη αποθήκη στο Λούτον.

moneyreview.gr με πληγροφορίες από Bloomberg, Guardian

Διαβάστε επίσης:

Ένας στους τρεις Βρετανούς δυσκολεύεται να βρει 20 επιπλέον λίρες

Βρετανία: Στα ύψη η ζήτηση στις τράπεζες τροφίμων

The Economist: Το κόστος του Brexit σε ΑΕΠ, επενδύσεις και εμπόριο για τη Βρετανία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News