Business & Finance Τετάρτη 21/12/2022, 20:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: «Ανέβασε» τις τιμές η μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Πετρέλαιο: «Ανέβασε» τις τιμές η μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Περισσότερο από 2 δολάρια ενισχύθηκαν οι τιμές πετρελαίου στη σημερινή συνεδρίαση στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν μεγαλύτερη του αναμενομένου μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ. Τα κέρδη ωστόσο ήταν συγκρατημένα από τη χιονοθύελλα και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασιες που αναμένεται να πλήξουν τις ΗΠΑ και μαζί και τις μετακινήσεις. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο ενισχύθηκε 2,8% στα 82,22 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού κατέγραψε άνοδο 2,7% στα 78,26 δολάρια. 

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ περιορίστηκαν κατά 5,89 εκατ.βαρέλια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ), πολύ περισσότερο από τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για πτώση κατά 1,66 εκατ.βαρέλια. 

Οι αγορές περιμένουν επίσης περισσότερη πληροφόρηση σχετικά με την κατάσταση του αγωγού Keystone που μεταφέρει αργό από τον Καναδά προς τις ΗΠΑ για το πότε θα επαναλειτουργήσει μετά τις διαρροές που παρουσίασε στις αρχές του μηνός. 

Στήριγμα βρήκε η αγορά πετρελαίου και στην προοπτική ότι η Κίνα θα χαλαρώσει τους περιορισμούς από τον Covid μετά την ανακοίνωση των νέων θανάτων. 
 
Οι κινεζικές εισαγωγές αργού από την Ρωσία αυξήθηκαν 17% το Νοέμβριο σε ετήσια βάση καθώς τα κινεζικά διυλιστήρια έσπευσαν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερες ποσότητες μετά την επιβολή του πλαφόν στις εισαγωγές ρωσικού αργού από τις χώρες μέλη του G7. 

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή του που τόσο πολύ έχει επικριθεί είναι μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, σχόλιο που σημαίνει ότι το καρτέλ το πιθανότερο είναι να συνεχίσει την πολιτική της περιορισμένης προσφοράς, συμφωνα με αναλυτή της CMC Markets. 
  
   

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News