Business & Finance Πέμπτη 27/10/2022, 11:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Meta γυρνά την πλάτη στη Wall Street: Χαμένα δισεκατομμύρια στο metaverse

Η Meta γυρνά την πλάτη στη Wall Street: Χαμένα δισεκατομμύρια στο metaverse

Καμία οπισθοχώρηση από τις επενδύσεις στο metaverse δεν πρόκειται κάνει η Meta, αγνοώντας τις επανειλημμένες εκκλήσεις από την Wall Street για μείωση των εξόδων.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου χθες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από την αρχή του έτους καταγράφονται απώλειες τουλάχιστον 9 δισ. δολαρίων στην Reality Labs, το τμήμα της Meta που διαχειρίζεται το κομμάτι του metaverse. Μόνο το τρίτο τρίμηνο, οι απώλειες αγγίζουν σχεδόν τα 4 δισ. δολάρια, ενώ το 2021, το συγκεκριμένο τμήμα είχε απώλειες 10 δισ. δολαρίων.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία δήλωσε ότι οι δαπάνες για το Reality Labs θα συνεχίσουν να αυξάνονται. «Αναμένουμε ότι οι απώλειες του Reality Labs το 2023 θα αυξηθούν σημαντικά σε ετήσια βάση», δήλωσε η εταιρεία. Κάποια στιγμή μετά το 2023, όμως, η Meta θα αρχίσει να περιορίζει τις επενδύσεις στο Reality Labs, ώστε να «πετύχει το στόχο της γενικότερης αύξησης των λειτουργικών εσόδων στην εταιρεία σε μακροπρόθεσμο επίπεδο».

Η απογοήτευση των επενδυτών ήταν εμφανής, αφού η μετοχή της εταιρείας μετασυνεδριακά διολίσθησε έως και 18%, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το 2016.

Η νέα δέσμευση της Meta να επενδύσει τόσο πολλά στο metaverse έγινε μόλις λίγες ημέρες αφότου ένας από τους βασικούς επενδυτές της εταιρείας έστειλε ανοιχτή επιστολή ζητώντας περιορισμό των δαπανών σε αυτό τον τομέα. Ζήτησε συγκεκριμένα από την εταιρεία να περιορίσει τις δαπάνες στο metaverse στα 5 δισ. δολάρια το χρόνο. 

«Ο καπετάνιος Ζάκερμπεργκ συνεχίζει να οδηγεί το πλοίο της Meta προς ένα άγνωστο μονοπάτι που ονομάζεται metaverse και είναι αποφασισμένος να ξοδέψει δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων σε μία προσπάθεια να επανεφεύρει τον εαυτό του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Neil Campling, επικεφαλής αναλύσεων στην Mirabaud.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Metaverse: Η στροφή της Meta και τα 15 δισ. που έκαναν φτερά

Τα σχέδια του Ζάκερμπεργκ για κυριαρχία στη meta-πραγματικότητα

Βρίσκεται σε «δίνη θανάτου» το Facebook;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News