Business & Finance Τετάρτη 12/10/2022, 12:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρώπη: Πόσο μειώθηκαν οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου – Τα ποσοστά

Ευρώπη: Πόσο μειώθηκαν οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου – Τα ποσοστά

Στη διαφοροποίηση των προμηθειών πετρελαίου της προχωρά η Ευρώπη, εν όψει της εφαρμογής του εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Οι εισαγωγές πετρελαίου στην Ευρώπη εκτινάχθηκαν τον Σεπτέμβριο πάνω από τα 8,46 εκατ. βαρέλια την ημέρα, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Vortexa, τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Ευρώπη: Πόσο μειώθηκαν οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου – Τα ποσοστά-1

Η Ρωσία παραμένει ο βασικός προμηθευτής πετρελαίου της Ευρώπης, όμως το μερίδιό της στις εισαγωγές μειώθηκε μόλις στο 21%, από 34% που ήταν κατά μέσο όρο το 2021.

Ευρώπη: Πόσο μειώθηκαν οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου – Τα ποσοστά-2

Η Ευρώπη εισήγαγε περίπου 1,78 εκατ. βαρέλια ρωσικού πετρελαίου τον Σεπτέμβριο, ελαφρώς περισσότερα από τα 1,69 εκατ. βαρέλια του προηγούμενου μήνα, όταν οι εισαγωγές είχαν μειωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον από τις αρχές του 2016.

Ευρώπη: Πόσο μειώθηκαν οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου – Τα ποσοστά-3

Η αύξηση των εισαγωγών πετρελαίου στην Ευρώπη οφείλεται κυρίως στις υψηλότερες ροές από την Αφρική, η οποία ευθύνεται για το 37% των εισαγωγών του Σεπτεμβρίου, με τη Λιβύη να προηγείται με τη μεγαλύτερη αύξηση των προμηθειών. Οι εισαγωγές από τη Μέση Ανατολή αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2019, ενώ οι ροές από τις ΗΠΑ ήταν οι χαμηλότερες από τον Ιανουάριο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμα για την εφαρμογή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Νορβηγία: Αναμένει έσοδα ρεκόρ $131 δισ. από πετρέλαιο και φυσικό αέριο το 2023

ΟΠΕΚ+: Σε μετωπική σύγκρουση με τη Δύση – Έντονη δυσαρέσκεια στις ΗΠΑ 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News