Business & Finance Τετάρτη 5/10/2022, 12:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καρφώνει τις ΗΠΑ η Γερμανία: Βγάζουν κέρδη από την ενεργειακή κρίση

Καρφώνει τις ΗΠΑ η Γερμανία: Βγάζουν κέρδη από την ενεργειακή κρίση

Οι ΗΠΑ και άλλοι «φιλικοί» προμηθευτές φυσικού αερίου χρεώνουν αστρονομικές τιμές, με αποτέλεσμα να κερδίζουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας.

«Κάποιες χώρες, μεταξύ αυτών και φιλικές, κάποιες φορές πετυχαίνουν αστρονομικές τιμές (για το φυσικό τους αέριο). Φυσικά, αυτό φέρνει προβλήματα για τα οποία πρέπει να μιλήσουμε», είπε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ στην γερμανική εφημερίδα NOZ, σύμφωνα με το CNBC. Ο Γερμανός υπουργός ζήτησε περισσότερη αλληλεγγύη από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη που πλήττεται από την ενεργειακή κρίση.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικοινώνησαν μαζί μας όταν εκτινάχθηκαν οι τιμές του πετρελαίου και ως αποτέλεσμα αυτού, απελευθερώθηκαν εθνικά αποθέματα πετρελαίου στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι τέτοια αλληλεγγύη θα ήταν καλή για την μείωση των τιμών του φυσικού αερίου», είπε.

Παράλληλα, ο Χάμπεκ κάλεσε την Ε.Ε. να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την κρίση, προτείνοντας να ενωθεί η αγοραστική δύναμη των χωρών και να ενορχηστρωθούν οι αγορές, ώστε οι χώρες να μην ανταγωνίζονται μεταξύ τους για προμήθειες, ανεβάζοντας τελικά τις τιμές στην παγκόσμια αγορά.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News