Business & Finance Τρίτη 4/10/2022, 20:13
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

Γερμανία: Έτοιμη να στηρίξει τις εισαγωγές φυσικού αερίου με νέο κρατικό χρήμα

Γερμανία: Έτοιμη να στηρίξει τις εισαγωγές φυσικού αερίου με νέο κρατικό χρήμα

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την παροχή δισεκατομμυρίων ευρώ υπό τη μορφή πρόσθετων εγγυήσεων στη Sefe, πρώην Gazprom Germania, βρίσκεται αυτή τη στιγμή η γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η εταιρεία είναι σε θέση να τηρήσει το τεράστιο συμβόλαιο που έχει υπογράψει για την προμήθεια της γερμανικής εταιρείας εισαγωγών VNG με φυσικό αέριο, όπως ανέφεραν δύο πηγές. 

Με βάση τη συμφωνία, η Sefe θα λάβει επιπλέον πιστωτικές γραμμές με κρατική εγγύηση προκειμένου να ανταποκριθεί στους όρους του συμβολαίου για την προμήθεια 65 τεραβατώρων φυσικού αερίου ετησίως προς την VNG, βραχίοντα της γερμανικής εταιρείας κοινής ωφελείας EnBW, σύμφωνα με τις πηγές. 

Η συμφωνία μπορεί να υπογραφεί πολύ σύντομα, ακόμη και εντός της εβδομάδας, όπως είπε μία εκ των πηγών, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή η έκβαση.

Πρόσωπο που φέρεται να συμμετέχει στις συζητήσεις ανέφερε ότι το Βερολίνο σκοπεύει να προσφέρει εγγύηση, η οποία με τη σειρά της θα στηρίξει δάνειο που θα δοθεί στη Sefe από την κρατική τράπεζα KfW. Εν συνεχεία, τα χρήματα αυτά πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την αγορά φυσικού αερίου στην ανοικτή αγορά.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση ούτε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας, ούτε και από τις εταιρείες Sefe, VNG και EnBW.    

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Διαβάστε επίσης:

Reuters: Στο τραπέζι η κρατικοποίηση της πρώην Gazprom Germania

Γερμανία: Κρατικοποιούνται τα γερμανικά διυλιστήρια της Rosneft

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News