Business & Finance Πέμπτη 22/09/2022, 16:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Στο τραπέζι η κρατικοποίηση της πρώην Gazprom Germania

Reuters: Στο τραπέζι η κρατικοποίηση της πρώην Gazprom Germania

Το ενδεχόμενο κρατικοποίησης της εταιρείας εισαγωγής φυσικού αερίου Sefe, τέως Gazprom Germania, εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να την διασώσει από χρεοκοπία. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, οι συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της Sefe βρίσκονται εν εξελίξει.

Δεδομένης της μείωσης των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η Γερμανία δυσκολεύεται να θωρακίσει τα ενεργειακά της αποθέματα και προσπαθεί να προστατεύσει τις επιχειρήσεις του κλάδου. Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες ανακοινώθηκε η κρατικοποίηση του ενεργειακού κολοσσού Uniper, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευσή του.

Σημειώνεται ότι από τον Απρίλιο, η τέως Gazprom Germania βρίσκεται υπό κρατική διαχείριση προκειμένου να διασφαλιστεί η εισροή φυσικού αερίου στη Γερμανία. Δεδομένου ότι η εταιρεία έχει περιουσιακά στοιχεία και θυγατρικές στη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ελβετία, το Βέλγιο, την Τσεχία και εκτός Ευρώπης, οι δραστηριότητές της είναι θεμελιώδεις για την αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης και για την προμήθεια σε βιομηχανίες και νοικοκυριά.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Κρατικοποιείται η Uniper για να μην καταρρεύσει

Λίντντερ: H κρατικοποίηση της Uniper ήταν αναγκαία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News