Business & Finance Τρίτη 4/10/2022, 08:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί τα έβαλαν με τον Elon Musk οι Ουκρανοί; Η πρότασή του που τους έκανε έξαλλους

Γιατί τα έβαλαν με τον Elon Musk οι Ουκρανοί; Η πρότασή του που τους έκανε έξαλλους

Πόλεμος λέξεων έχει ξεσπάσει μεταξύ των Ουκρανών και του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, αφότου ο Elon Musk ανέβασε στο Twitter την πρότασή του για να δοθεί τέλος στην ρωσική εισβολή.

Ο Musk ζήτησε από τους 107,7 εκατ. followers του να ψηφίσουν πάνω σε ιδέες που περιλαμβάνουν την εκχώρηση εδαφών στη Ρωσία, με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να εξοργιστούν από την παρέμβασή του.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανέβασε το δικό του poll, ζητώντας από τους followers του να αποφασίσουν εάν τους αρέσει περισσότερο όταν ο Musk υποστηρίζει την Ουκρανία ή τη Ρωσία.

Ο απερχόμενος πρέσβης της Ουκρανίας στη Γερμανία, Andrij Melnyk, χρησιμοποίησε ακατάλληλη φρασεολογία σε αυτήν που ο ίδιος περιέγραψε σαν μια «πολύ διπλωματική απάντηση».

Μεταξύ άλλων, ο Musk πρότεινε να γίνουν δημοψηφίσματα στα μέρη που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή και η Ρωσία θέλει να προσαρτήσει. «Η Ρωσία να φύγει εάν αυτή είναι η θέληση του λαού», έγραψε.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα ανακοίνωσε ήδη την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, έπειτα από «δημοψηφίσματα» τα οποία καταδίκασαν το Κίεβο και η Δύση.

Ο Musk πρότεινε επίσης ο κόσμος να αναγνωρίσει την Κριμαία (που προσαρτήθηκε το 2014) σαν μέρος της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν, ο Elon Musk έχει βοηθήσει την Ουκρανία, καθώς η εταιρεία του, η SpaceX, έχει στείλει εξοπλισμό δορυφορικού ίντερνετ στη χώρα.  Το αποτέλεσμα ήταν ότι η δημοτικότητά του στην Ουκρανία εκτινάχθηκε, με τον δισεκατομμυριούχο να κερδίζει μια πρόσκληση από τον Zelensky να την επισκεφθεί, όταν τελειώσει ο πόλεμος.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ο Elon Musk υπόσχεται κόσμο χωρίς φτώχεια: Ο τρόπος θα σας εκπλήξει

Elon Musk: Θα εξαλείψω την πείνα εάν αποδείξετε ότι γίνεται με 6 δισ. δολάρια

Είτε τον αγαπάτε, είτε τον μισείτε, αυτός είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος στη γη 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News