Business & Finance Κυριακή 17/07/2022, 08:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Elon Musk στη Μύκονο: Κάποτε έλεγε ότι «οι διακοπές μπορεί να σε σκοτώσουν»

Ο Elon Musk στη Μύκονο: Κάποτε έλεγε ότι «οι διακοπές μπορεί να σε σκοτώσουν»

«Οι διακοπές μπορεί να σε σκοτώσουν», έλεγε κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης, ο Elon Musk. Το ότι είναι εργασιομανής, είναι γνωστό άλλωστε. Σύμφωνα με τα όσα έχει πει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις του, κοιμάται περίπου 6 ώρες την ημέρα και πολλές φορές χρειάστηκε να κοιμηθεί ακόμα και στο πάτωμα στο εργοστάσιο της Tesla, αφού στις δυσκολότερες περιόδους της αυτοκινητοβιομηχανίας του δούλευε 100 ώρες την εβδομάδα.

Το 2015 είχε πει σε μία τηλεοπτική του συνέντευξη ότι σε διάστημα μεγαλύτερο των δέκα ετών είχε πάρει μόλις δύο φορές άδεια. Και στις δύο περιπτώσεις, συνάντησε προβλήματα.

«Τα τελευταία 12 χρόνια, προσπάθησα να πάρω άδεια μίας εβδομάδας δύο φορές. Την πρώτη φορά που έλειψα μία εβδομάδα, ο πύραυλος Orbital Sciences ανατινάχθηκε και ο πύραυλος του Richard Branson ανατινάχθηκε την ίδια εβδομάδα», ομολόγησε.

Ο μη επανδρωμένος πύραυλος της Orbital Sciences Corporation ανατινάχθηκε το 2014 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση, που υποτίθεται ότι θα μετέφερε προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Δεν ήταν πύραυλος του Musk, αλλά ήταν ένα σημάδι όσων θα ακολουθούσαν.

«Τη δεύτερη φορά που πήρα μία εβδομάδα άδεια, ο δικός μου πύραυλος ανατινάχθηκε», πρόσθεσε ο Musk. «Το μάθημα εδώ είναι ‘μην παίρνετε μία εβδομάδα άδεια’».

Αλλά και πριν από αυτό, όταν τον Σεπτέμβριο του 2000 ο Musk επιχείρησε να πάει ταξίδι του μέλιτος με την πρώτη σύζυγό του,  την Justine, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά.

Την εποχή εκείνη ήταν CEO της X.com (της εταιρείας που τελικά έγινε η PayPal) και η διοίκηση της εταιρείας δεν ήταν ικανοποιημένη με την ηγεσία του. Ενώ ο Musk βρισκόταν στο αεροπλάνο με την σύζυγό του, στελέχη παρέδωσαν στο διοικητικό συμβούλιο μία επιστολή με την οποία τον έδιωχναν από CEO, αντικαθιστώντας τον με τον Peter Thiel. Όταν έφτασε στο Σίδνεϊ, όπου θα περνούσε το ταξίδι του μέλιτος, απλά μπήκε ξανά στο αεροπλάνο και επέστρεψε στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια.

Όμως η πιο τραυματική εμπειρία του από τις διακοπές ήρθε όταν μαζί με την Justine επιχείρησαν και πάλι να κάνουν το ταξίδι του μέλιτος, τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου.

Αυτή τη φορά, ο Musk σχεδίασε ένα ταξίδι δύο εβδομάδων στη Βραζιλία και τη Ν. Αφρική. Όμως, όσο βρισκόταν στη Ν. Αφρική, έπαθε ελονοσία. Έπειτα από δύο λανθασμένες διαγνώσεις σε νοσοκομεία, ο Musk παραλίγο να πεθάνει, πριν τελικά οι γιατροί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της υγείας του στο παρά πέντε.

«Αυτό είναι το μάθημά μου γιατί πήγα διακοπές. Οι διακοπές μπορεί να σε σκοτώσουν», έχει πει.

Όπως φαίνεται, τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει γνώμη. Στα τέλη του Μαΐου, φωτογραφήθηκε στο Σεν Τροπέ, με την σύντροφό του, την ηθοποιό Natasha Bassett.

Και από χθες, βρίσκεται στη Μύκονο, όπως άλλωστε φαίνεται και από τις κινήσεις του ιδιωτικού του αεροπλάνου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

«Σκότωσε τρεις και έκανε παιδί με την θετή του κόρη»: Το σκοτεινό κεφάλαιο στην ιστορία του Elon Musk

Και άλλοι κληρονόμοι για τη μεγαλύτερη περιουσία: Ο Elon Musk απέκτησε κρυφά δίδυμα

Η «φτωχική» ζωή του Elon Musk και η μοναδική του πολυτέλεια: Τον φιλοξενούν οι φίλοι του 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News