Business & Finance Κυριακή 11/09/2022, 12:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εταιρείες πληρωμών: Νέος κωδικός για τις αγορές όπλων στις ΗΠΑ

Εταιρείες πληρωμών: Νέος κωδικός για τις αγορές όπλων στις ΗΠΑ

Έναν νέο εμπορικό κωδικό για τους λιανοπωλητές όπλων στις ΗΠΑ, ο οποίος και θα προσδιορίζει τις συναλλαγές στα καταστήματα όπλων, δήλωσε χθες Σάββατο ότι θα υιοθετήσει η Visa, η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών στον κόσμο.

Ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO) ενέκρινε τη δημιουργία του εμπορικού κώδικα την περασμένη Παρασκευή, μετά από πιέσεις ακτιβιστών που απαιτούν να υπάρχει έλεγχος στα όπλα και οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το μέτρο αυτό θα βοηθήσει να αντιμετωπισθούν οι ύποπτες αγορές όπλων.

«Μετά την απόφαση του ISO να καθιερώσει έναν νέο κωδικό κατηγορίας για τους εμπόρους, η Visa θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι προστατεύουμε όλο το νόμιμο εμπόριο στο δίκτυο της Visa σύμφωνα με τους μακροχρόνιους κανόνες μας», αναφέρει η εταιρεία στη δήλωσή της.

Η έτερη μεγάλη εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών στον κόσμο, η Mastercard, την περασμένη Παρασκευή δήλωσε ότι μετά την έγκριση του ISO, «τώρα στρέφουμε την εστίασή μας στον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί από τους εμπόρους και τις τράπεζές τους, καθώς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις νόμιμες αγορές στο δίκτυό μας προστατεύοντας παράλληλα το απόρρητο και τις αποφάσεις των ατόμων που είναι κάτοχοι της κάρτας».

Από τη μεριά της, η American Express, ανέφερε ότι όταν ο ISO αναπτύξει το νέο κώδικα, η εταιρεία θα συνεργαστεί με τρίτους συνεργάτες για την υλοποίησή του.

Ο κωδικός θα δείχνει πού ξοδεύει χρήματα ένας πολίτης αλλά όχι ποια είδη έχει αγοράσει.

Πολλά μεγάλα αμερικανικά συνταξιοδοτικά ταμεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των κρατικών υπαλλήλων στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια, έχουν υποβάλει αποφάσεις των μετόχων με τις οποίες ζητούν από τις εταιρείες πληρωμών να αντιμετωπίσουν το ζήτημα.

Ορισμένοι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των όπλων εκφράζουν έναν σκεπτικισμό ότι ο νέος κώδικας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μη εξουσιοδοτημένη παρακολούθηση.

Οι μαζικοί πυροβολισμοί φέτος, μεταξύ άλλων σε ένα δημοτικό σχολείο του Τέξας με θύματα 19 παιδιά και δύο δασκάλους, προσέθεσαν άλλο ένα επεισόδιο στη μακροχρόνια διαβούλευση στις ΗΠΑ για τον έλεγχο των όπλων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει την απαγόρευση των επιθετικών όπλων, καθώς και ένα πρόγραμμα ύψους 37 δισ. δολαρίων για την πρόληψη του εγκλήματος, με 13 δισ. δολάρια εξ αυτών να προορίζονται για την πρόσληψη και εκπαίδευση επιπλέον 100.000 αστυνομικών τα επόμενα πέντε χρόνια.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News