Business & Finance Τετάρτη 24/08/2022, 16:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bruegel: 280 δισ. ευρώ τα μέτρα κατά της ακρίβειας στην Ευρώπη

Bruegel: 280 δισ. ευρώ τα μέτρα κατά της ακρίβειας στην Ευρώπη

Περίπου 280 δισ. ευρώ έχουν διαθέσει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε χρηματοδότηση, σε μία προσπάθεια για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Το ποσό υπολόγισε το think tank Bruegel, μετρώντας όλα τα μέτρα, από την επιδότηση του ρεύματος για τις μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα έως τις άμεσες πληρωμές στους καταναλωτές στο Βέλγιο, όπως σημειώνει το Bloomberg. Κάποια από τα χρήματα δεν έχουν  εκταμιευτεί ακόμα.

Bruegel: 280 δισ. ευρώ τα μέτρα κατά της ακρίβειας στην Ευρώπη-1

 «Οι τιμές θα παραμείνουν υψηλές καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να εργαστούν με την υπόθεση του χειρότερου σεναρίου, ότι δεν θα πέσουν ούτε και μετά από τον χειμώνα», δήλωσε ο Giovanni Sgaravatti, αναλυτής του Bruegel. «Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στη μείωση της ενεργειακής ζήτησης όπου είναι δυνατόν».

Οι τιμές χονδρικής της ενέργειας έχουν εκτοξευθεί σε επίπεδα πάνω από 10 φορές υψηλότερα από τον μέσο όρο των τελευταίων  πέντε χρόνων για την εποχή αυτή, καθώς η Ρωσία μειώνει τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Αυτό πλήττει την οικονομική παραγωγή σε ολόκληρη την ήπειρο, με τη βαριά βιομηχανία υπό πίεση. Αλλά και οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν μια κρίση ακρίβειας, με τους λογαριασμούς των νοικοκυριών στο Ηνωμένο Βασίλειο να τριπλασιάζονται.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Πόσο ακριβό είναι το ρεύμα στην Ευρώπη; Αντιστοιχεί σε πετρέλαιο 1.000 δολαρίων/βαρέλι

Αντιμέτωπη με νέο σοκ η Ευρώπη: Πώς το ράλι του φυσικού αερίου αλλάζει τα δεδομένα

Ο Βέλγος πρωθυπουργός προειδοποιεί για 10 «δύσκολους» χειμώνες για την Ευρώπη 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News