Business & Finance Σάββατο 25/06/2022, 21:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίσκεψη αναπλ. ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ στην Τουρκία: Στο επίκεντρο η εφαρμογή των κυρώσεων στη Ρωσία

Επίσκεψη αναπλ. ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ στην Τουρκία: Στο επίκεντρο η εφαρμογή των κυρώσεων στη Ρωσία

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Γουόλι Αντεγιέμο ταξίδεψε στην Τουρκία αυτή την εβδομάδα όπου συζήτησε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την επιβολή των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών το Σάββατο.

Ο Αντεγιέμο επισκέφθηκε την Τουρκία από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, δήλωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, συναντώντας αξιωματούχους από τα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών και Οικονομικών στην Άγκυρα και μιλώντας με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Κωνσταντινούπολη.

Το Υπουργείο Οικονομικών είπε ότι ο Αντεγιέμο συζήτησε με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα την εφαρμογή και την επιβολή των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η οποία σκότωσε ή τραυμάτισε χιλιάδες.

«Όλα τα μέρη εξέφρασαν την επιθυμία να διασφαλίσουν ότι η Τουρκία δεν θα χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο για παράνομη χρηματοδότηση και ότι η ακεραιότητα του τραπεζικού τομέα της συνεχίζει να προστατεύεται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της έχουν επιβάλει πολλές κυρώσεις κατά της Μόσχας από την εισβολή της στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων οι μεγαλύτεροι δανειστές της χώρας και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

 Το Κίεβο έχει επικρίνει την απροθυμία της Τουρκίας να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία μετά την εισβολή, αλλά ευχαρίστησε επίσης την Άγκυρα για τη διπλωματική και στρατιωτική υποστήριξη, που αυτή παρείχε για τον τερματισμό του πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας αξιωματούχων και από τις δύο πλευρές για ειρηνευτικές συνομιλίες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News