Business & Finance Πέμπτη 23/06/2022, 13:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

OMG! της Airbnb: Τι κάνεις αν έχεις μία τρελή ιδέα για σπίτι;

OMG! της Airbnb: Τι κάνεις αν έχεις μία τρελή ιδέα για σπίτι;

Από δεντρόσπιτα μέχρι μεσαιωνικά κάστρα, ορισμένα από τα καταλύματα που παραχωρούνται μέσω Airbnb είναι εντυπωσιακά και μοναδικά στον κόσμο. Σήμερα, όμως η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο αυτή την προσπάθεια μέσω του προγράμματος OMG! Fund, το οποίο θα διοχετεύσει συνολικά 10 εκατ. δολάρια σε ιδιοκτήτες κατοικιών, ώστε να δημιουργήσουν τις «100 πιο τρελές και πιο μοναδικές ιδέες καταλυμάτων».

OMG! της Airbnb: Τι κάνεις αν έχεις μία τρελή ιδέα για σπίτι;-1

Το σπίτι-πατάτα στο Idaho, ΗΠΑ (φωτ. Airbnb)

Από σήμερα και μέχρι τις 22 Ιουλίου, η Airbnb θα δέχεται αιτήσεις από αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, αλλά και από οποιονδήποτε έχει μία εντυπωσιακή ιδέα για την καλύτερη αξιοποίηση 100.000 δολαρίων, με σκοπό να μεταμορφώσει το δικό του κατάλυμα σε έναν μαγευτικό προορισμό. Το κατάλυμα αυτό θα προστεθεί στην κατηγορία «OMG!» της Airbnb, η οποία περιλαμβάνει μία σειρά από μοναδικά σπίτια, όπως για παράδειγμα το σπίτι που μοιάζει με τεράστια μπότα ή το σπίτι που μοιάζει με UFO.

OMG! της Airbnb: Τι κάνεις αν έχεις μία τρελή ιδέα για σπίτι;-2

Το σπίτι-μπότα στη Νέα Ζηλανδία (φωτ. Airbnb)

Σημειώνεται πως κριτές των αιτήσεων θα είναι ο αρχιτέκτονας Koichi Takada, η Αμερικανίδα επιχειρηματίας, σχεδιάστρια και θρύλος στον τομέα της μόδας Iris Apfel, ο αντιπρόεδρος της Airbnb στον τομέα δημιουργικών προϊόντων Bruce Vaughn και η Kirstie Wolf, η οποία είναι ιδιοκτήτρια αρκετών σπιτιών της κατηγορίας OMG!

Πρόκειται για ένα διαφημιστικό τρικ, το οποίο αφενός ενισχύει την προώθηση της Airbnb, αφετέρου στηρίζει τους ιδιοκτήτες να βελτιώσουν τις κατοικίες τους με μικρότερο οικονομικό ρίσκο. Μοναδική προϋπόθεση του προγράμματος είναι ο ιδιοκτήτης να βάλει την κατοικία στο Airbnb με την ολοκλήρωση της ανακαίνισης. Παράλληλα, η Airbnb ζητά από τις ιδέες να έχουν μία νότα βιωσιμότητας, πρωτοτυπίας, να βελτιώνουν την εμπειρία του επισκέπτη, αλλά και να μπορούν να υλοποιηθούν μέχρι τον Αύγουστο του 2023.

OMG! της Airbnb: Τι κάνεις αν έχεις μία τρελή ιδέα για σπίτι;-3

Το σπίτι-υποβρύχιο στη Νέα Ζηλανδία (φωτ. Airbnb)

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα παράλληλα σηματοδοτεί και μία «στροφή» στην στρατηγική της Airbnb, αφού όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες θέτουν ως προτεραιότητα τα σπίτια ως προορισμούς έναντι των πόλεων που επισκέπτονται. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί επιλέγουν πρώτα το σπίτι που θα μείνουν και τους ενδιαφέρει λιγότερο η τοποθεσία του στο χάρτη.

Όπως σημειώνει το περιοδικό Fast Company, θα είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς πώς θα αντιμετωπίσουν τα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο την «στροφή» αυτή της Airbnb. Εάν τα σπίτια OMG! κερδίσουν έδαφος με τους ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες, ίσως μετά τα απλά δωμάτια ξενοδοχείων να φαίνονται κάπως βαρετά, τονίζει το Fast Company.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Fast Company

Διαβάστε επίσης:

Ένα ψυχροπολεμικό καταφύγιο, ένα ιγκλού που επιπλέει και μια αετοφωλιά: Τα 10 πιο «OMG» Airbnb

Η Airbnb θέλει να σας στείλει σε μέρη που δεν ξέρατε ότι υπήρχαν

Η Airbnb προσφέρει διαμονή στο κρυφό δωμάτιο του Moulin Rouge για 1 μόλις ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News