Business & Finance Δευτέρα 9/05/2022, 13:07
BUSINESS & FINANCE

Η Airbnb προσφέρει διαμονή στο κρυφό δωμάτιο του Moulin Rouge για 1 μόλις ευρώ

Η Airbnb προσφέρει διαμονή στο κρυφό δωμάτιο του Moulin Rouge για 1 μόλις ευρώ

Είναι πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο, αλλά κρύβει ένα μυστικό σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του σημεία. Ο λόγος για το Moulin Rouge, το διάσημο καμπαρέ στο Παρίσι, όπου γεννήθηκε ο χορός καν-καν.

Όσοι έχουν περάσει από αυτό το αξιοθέατο της γαλλικής πρωτεύουσας, πέρα από το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα και τις εντυπωσιακές παρουσίες, θα έχει παρατηρήσει τον ανεμόμυλο που κοσμεί το κτίριο. Εξάλλου, το moulin rouge σημαίνει «κόκκινος ανεμόμυλος».

Μέσα, λοιπόν, στον ανεμόμυλο βρίσκεται ένα κρυφό δωματιάκι που λίγοι είχαν την τύχη να επισκεφτούν – μέχρι σήμερα τουλάχιστον!

Η Airbnb προσφέρει διαμονή στο κρυφό δωμάτιο του Moulin Rouge για 1 μόλις ευρώ-1

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα, το δωμάτιο μέσα στον ανεμόμυλο θα μετατραπεί σε Airbnb και θα φιλοξενήσει επισκέπτες στην προνομιακή τιμή του 1 ευρώ το βράδυ.

Όποιος θέλει να ζήσει μια αξέχαστη εμπειρία μέσα στο ιστορικό καμπαρέ θα πρέπει να βιαστεί καθώς, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Airbnb, είναι διαθέσιμες μόνο τρεις διανυκτερεύσεις της μίας νύχτας στις 13, 20 και 27 Ιουνίου.

Επιτρέπονται μόνο δύο φιλοξενούμενοι, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ενήλικοι. Οι κρατήσεις ανοίγουν στις 17 Μαΐου στην ιστοσελίδα του Airbnb και αναμένεται να είναι ανάρπαστες.

Μέχρι πρότινος, το δωμάτιο μέσα στον ανεμόμυλο ήταν άδειο και δεν χρησιμοποιούνταν. Μετά την ανακαίνισή του, θυμίζει το μπουντουάρ μιας κυρίας κατά την περίοδο της Belle Epoque, δηλαδή κατά τον 19ο αιώνα.

Πρόκειται για τα χρόνια πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι τέχνες και η οικονομία βρίσκονταν σε άνθηση. Τότε, είχε αναπτυχθεί και το φημισμένο πια στυλ αρτ νουβό (art nouveau).

Για την ανακαίνιση, η Airbnb συνεργάστηκε με Γάλλο ιστορικό, ειδικό της εποχής εκείνης η οποία χαρακτηριζόταν από τη χλιδή.

Η Airbnb προσφέρει διαμονή στο κρυφό δωμάτιο του Moulin Rouge για 1 μόλις ευρώ-2

Αυτό φαίνεται και μέσα στο κρυφό δωμάτιο του Moulin Rouge: περίτεχνα στολίδια, καμπύλες, κουρτίνες, λουλούδια και στοιχεία που θυμίζουν μια άλλη εποχή το κοσμούν.

Από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι οι κρεμάστρες με τα κοστούμια καμπαρέ, που θυμίζουν τα καμαρίνια ενός θεάτρου.

Σε μια γωνιά βρίσκεται και το μπουντουάρ με τον καθρέφτη και vintage στοιχεία όπως μπουκαλάκια με αρώματα, διακοσμητικές λάμπες και κοσμήματα.

Η Airbnb προσφέρει διαμονή στο κρυφό δωμάτιο του Moulin Rouge για 1 μόλις ευρώ-3

Ένα άλλο εντυπωσιακό διακοσμητικό στοιχείο είναι το χάρτινο καμπαρέ που έχει τοποθετηθεί πάνω από μια ντουλάπα.

Παλιά καπέλα, τσάντες και μια αρχαία ραπτομηχανή έχουν τοποθετηθεί επίσης μέσα στο δωμάτιο.

Έξω από το δωμάτιο, οι τυχεροί φιλοξενούμενοι θα έχουν δικιά τους ολόκληρη την ταράτσα του Moulin Rouge, μαζί με ένα ρομαντικό κιόσκι για να καθίσουν.

Η Airbnb προσφέρει διαμονή στο κρυφό δωμάτιο του Moulin Rouge για 1 μόλις ευρώ-4

Όσοι έχουν την ευκαιρία να μείνουν στο κρυφό δωμάτιο θα απολαύσουν επίσης δείπνο με τρία πιάτα από τον σεφ του Moulin Rouge πάνω στην ταράτσα. Τα πιάτα θα είναι και αυτά εμπνευσμένα από την Belle Epoque.

Με τη διαμονή περιλαμβάνονται εισιτήρια για την παράσταση «Feerie» στο Μoulin Rouge και ιδιωτική περιήγηση στο διάσημο θέατρο. Κανονικά, τα εισιτήρια για το διάσημο καμπαρέ ξεκινούν από τα 100 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 430.

Τέλος, οι υπερτυχεροί που θα ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Κλοντίν φαν ντεν Μπεργκ, την πρώτη χορεύτρια του Moulin Rouge, καθώς και το υπόλοιπο καστ του σόου.

Η Airbnb προσφέρει διαμονή στο κρυφό δωμάτιο του Moulin Rouge για 1 μόλις ευρώ-5

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιατί 800.000 άτομα θέλουν ξαφνικά να δουλέψουν σε αυτή την εταιρεία

Πολυτέλεια με θέα τα αστέρια: Μέσα στο διαστημικό ξενοδοχείο που θα ανοίξει σε τρία χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News