Business & Finance Τετάρτη 22/06/2022, 11:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί η Beyonce σας συμβουλεύει να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας

Γιατί η Beyonce σας συμβουλεύει να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας

Είναι επίσημο: Η Μεγάλη Παραίτηση είναι πλέον μέρος της ποπ κουλτούρας. Όταν η Beyonce συμβουλεύει τους θαυμαστές της να παραιτηθούν από τις δουλειές τους, είναι πλέον σαφές ότι κάτι έχει αλλάξει οριστικά στην αγορά εργασίας. 

Το νέο τραγούδι της superstar, «Break My Soul», που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα μιλά για τις συνθήκες που οδήγησαν εκατομμύρια Αμερικανούς να παραιτηθούν από τις δουλειές τους, την ώρα μάλιστα που η τάση της Μεγάλης Παραίτησης γίνεται παγκόσμια. 

Στο νέο της τραγούδι, η Beyonce μιλά για το αίσθημα της εξάντλησης (burnout) που νιώθουν πολλοί εργαζόμενοι. «Στη δουλειά ως τις 9 για να φύγω μετά τις 5, και μου σπάνε τα νεύρα, για αυτό δεν μπορώ να κοιμηθώ τη νύχτα», λέει μεταξύ άλλων.  

And I just quit my job 

I’m gonna find new drive 

Damn they work me so damn hard 

Work by nine 

Then off past five 

And they work my nerves 

That’s why I cannot sleep at night. 

«Απελευθέρωσε τον θυμό σου, απελευθέρωσε το μυαλό σου, απελευθέρωσε τη δουλειά σου, απελευθέρωσε τον χρόνο σου», είναι η συμβουλή της Beyonce. 

Release ya anger, release ya mind 

Release ya job, release the time 

Release ya trade, release the stress 

Release the love, forget the rest.

Μόνο στις ΗΠΑ, πάνω από 47 εκατ. άνθρωποι παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους πέρυσι, περισσότεροι από ποτέ άλλοτε, ενώ οι παραιτήσεις συνεχίζονται με υψηλούς ρυθμούς και φέτος. 

Όπως λέει ο Anthony Klotz, καθηγητής του University College London School of Management, στο CNBC, το burnout είναι ο ένας από τους τέσσερις βασικούς λόγους που σχετίζονται με την πανδημία και οδηγούν στις μαζικές παραιτήσεις. Αφότου είχαν πολύ χρόνο να σκεφτούν και να επανεξετάσουν τις προτεραιότητές τους στα lockdowns, οι εργαζόμενοι αποφασίζουν τώρα να κάνουν το μεγάλο βήμα. Άλλωστε, πολλοί είναι απρόθυμοι να επιστρέψουν στο γραφείο έπειτα από τουλάχιστον δύο χρόνια τηλεργασίας. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

5+1 σημάδια ότι είναι ώρα να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας

Μήπως έχετε burnout και δεν το ξέρετε; Τα 5 σημάδια

Στρες, θλίψη και θυμός: Το εργασιακό περιβάλλον χειροτερεύει

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News