Business & Finance Πέμπτη 26/05/2022, 18:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γυρίζει σελίδα το BBC: Στροφή προς το ψηφιακό μοντέλο με απολύσεις 1.000 εργαζομένων

Γυρίζει σελίδα το BBC: Στροφή προς το ψηφιακό μοντέλο με απολύσεις 1.000 εργαζομένων

Σε περικοπές έως και 1.000 εργαζομένων σε βάθος πέντε ετών πρόκειται να προχωρήσει το BBC, προκειμένου να μειώσει τα έξοδά της κατά 500 εκατ. στερλίνες ετησίως.

Ο παλαιότερος εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός στον κόσμο κινητοποιεί κατ’ αυτόν τον τρόπο το σχέδιο στροφής προς τον ψηφιακό κόσμο, όπως εξήγησε ο Tim Davie, γενικός διευθυντής του BBC σε εργαζομένους.

«Το BBC έχει θέσει το σχέδιο για να δημιουργήσει έναν ψηφιακό οργανισμό δημοσίων υπηρεσιών media. Σε ομιλία του προς εργαζομένους ο γενικός διευθυντής Tim Davie δήλωσε ότι το BBC οφείλει να διαμορφωθεί, προκειμένου να παραμείνει επίκαιρο και να συνεχίσει να παρέχει υψηλή ποιότητα σε όλους», σημειώνεται σε σχετική ανάρτηση του γραφείου Τύπου του BBC.

Το νέο πρόσωπο του BBC

Βάσει του σχεδίου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στην πρώτη φάση το BBC θα μπορέσει να σώσει 500 εκατ. στερλίνες ετησίως, τα οποία θα επανεπενδύσει στον οργανισμό. Τα 200 εκατ. εξ αυτών θα διοχετευθούν προς το κενό χρηματοδότησης ύψους 285 εκατ. στερλίνων στην σεζόν 2027-2028 που προέκυψε από τον διακανονισμό στα τέλη αδείας.

Το υπόλοιπο ποσό, 300 εκατ. στερλίνες, θα διοχετευθούν προς ενίσχυση της στρατηγικής «digital-first», η οποία ουσιαστικά θα αλλάξει το περιεχόμενο, την παραγωγή και τα επιπλέον εμπορικά έσοδα.

Εφεξής, το BBC θα έχει μόνο ένα 24ωρο κανάλι ειδήσεων, το οποίο θα προβάλλεται στη Βρετανία και στο διεθνές κοινό. Θα σταματήσει η προβολή στα μικρότερα κανάλια, συμπεριλαμβανομένων των CBBC, BBC Four και Radio 4 Extra.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή του έτους, η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Nadine Dorries, «πάγωσε» την πληρωμή του BBC από τους Βρετανούς πολίτες για δύο χρόνια. 

Η υπουργός είχε δηλώσει ότι «οι μέρες που οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι απειλούνταν με ποινές φυλάκισης και οι δικαστικοί υπάλληλοι χτυπούσαν τις πόρτες, τελείωσαν. Η επόμενη ανακοίνωση για το τέλος αδείας του BBC θα είναι και η τελευταία, καθώς ήρθε η ώρα να συζητήσουμε νέους τρόπους χρηματοδότησης και πώλησης του σπουδαίου αυτού βρετανικού οργανισμού». 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αβέβαιο το μέλλον του BBC;

BBC: Απάντηση στο «μαύρο» της Ρωσίας – Αποσύρει τους δημοσιογράφους από τη χώρα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News