Κόσμος Παρασκευή 4/03/2022, 19:15
ΚΟΣΜΟΣ

BBC: Απάντηση στο «μαύρο» της Ρωσίας – Αποσύρει τους δημοσιογράφους από τη χώρα

BBC: Απάντηση στο «μαύρο» της Ρωσίας – Αποσύρει τους δημοσιογράφους από τη χώρα

Σταματάει προσωρινά την δραστηριοποίησή του στη Ρωσία το βρετανικό δίκτυο BBC αποσύροντας τους δημοσιογράφους του. Το BBC άνακοίνωσε νωρίτερα πως δρα ως απάντηση στην πρόσφατη ρωσική νομοθεσία, η οποία «φαίνεται να ποινικοποιεί την διαδικασία της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας» στη χώρα.

Επίσης, το BBC δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις δημοσιογραφικές του υπηρεσίες εκτός Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής του BBC Tim Davie δήλωσε: «Οι δημοσιογράφοι μας στην Ουκρανία και σε ολόκληρο τον κόσμο θα συνεχίσουν να μεταδίδουν ειδήσεις σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία». Ο νέος νόμος «δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε προσωρινά την δραστηριοποίηση όλων των δημοσιογράφων του BBC News και του υποστηρικτικού προσωπικού τους εντός της Ρωσίας, όσο εξετάζουμε το εύρος των συνεπειών αυτής της δυσάρεστης εξέλιξης», συνέχισε ο ίδιος.

Σημειώνεται πως ο νέος νόμος στον οποίο αναφέρεται το BBC είναι ο περιορισμός της πρόσβασης σε δυτικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του BBC, στη Ρωσία, ο οποίος ανακοινώθηκε νωωρίτερα μέσα στη μέρα. Η Ρωσία κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι μεταδίδουν ψευδείς πληροφορίες όσον αφορά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο εθνικός φορέας τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας (Roskomnadzor) περιόρισε τη μετάδοση της εκπομπής της ρωσικής υπηρεσίας του BBC και του Radio Liberty, που χρηματοδοτείται από το αμερικανικό Κογκρέσο, της Deutsche Welle καθώς και την πρόσβαση στο ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης Meduza, έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί ότι δυτικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν με μια μεροληπτική και συχνά αντιρωσική άποψη τα γεγονότα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Απαγόρευσε τη ρωσική υπηρεσία του BBC και του Radio Liberty

Ρωσία: Κλείνει τα γραφεία της DW στη χώρα – Απαγόρευση εισόδου σε δημοσιογράφους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News