Business & Finance Τρίτη 17/05/2022, 22:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Αρνητικό γύρισμα – Σε πτώση 2%, κάτω από τα 112 δολάρια το brent

Πετρέλαιο: Αρνητικό γύρισμα – Σε πτώση 2%, κάτω από τα 112 δολάρια το brent

Σε πτώση γύρισαν οι τιμές πετρελαίου μετά την αρχική τους άνοδο σε υψηλό επτά εβδομάδων, μετά την είδηση ότι οι ΗΠΑ θα χαλαρώσουν μέρος των κυρώσεων που έχουν επιβάλει στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας. 

Οι τιμές «ξεφούσκωσαν» μετά και τα σχόλια του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος επανέλαβε ότι η προσπάθεια αντιμετώπισης του πληθωρισμού δεν θα είναι κάτι εύκολο. Η αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα ανακοίνωσεότι θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια έως ότου γίνει σαφές ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει, είπε ο Πάουελ. 
  
«Μέρος από τα σχόλια αυτά έκαμψαν τον ενθουσιασμό στην αγορά πετρελαίου», εξηγεί ο Φιλ Φλιν, αναλυτής της Price Futures Group. 

H τιμή brent στο Λονδίνο υποχώρησε 2% στα 111,93 δολάρια αό το αρχικό επίπεδο των περίπου 115 δολαρίων, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού κινείται στα 112,40 δολάρια με πτώση 1,6%.  

Το Reuters ανέφερε επικαλούμενο πηγές ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα δώσει την έγκριση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη Chevron να διαπραγματευθεί με την κυβέρνηση του Μαδούρο στη Βενεζουέλα, αίροντας προσωρινά τις κυρώσεις. 
 
Αρχικό στήριγμα στις τιμές προσέφερε η προοπτική ενός ρωσικού πετρελαϊκού εμπάργκο από την Ε.Ε. έως τα τέλη του έτους, κάτι το οποίο δεν έχει ωστόσο επιτευχθεί, εξαιτίας των αντιρρήσεων της Ουγγαρίας, η οποία εξαρτάται τα μέγιστα από το ρωσικό πετρέλαιο. Ορισμένοι διπλωμάτες ωστόσο υποστηρίζουν ότι στη σύνοδο κορυφής της 30ης/31ης Μαίου θα υπάρξει συμφωνία για σταδιακό εμπάργκο. 
  
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Διαβάστε επίσης:

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο: Το μπλοκ «όμηρος ενός κράτους μέλους»

Γιατί ο πλανήτης δεν κινδυνεύει από ένα πετρελαϊκό σοκ;

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News