Business & Finance Τετάρτη 4/05/2022, 16:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Κατέβασαν ταχύτητα οι νέες προσλήψεις τον Απρίλιο 

ΗΠΑ: Κατέβασαν ταχύτητα οι νέες προσλήψεις τον Απρίλιο 

Κατέβασαν ταχύτητα οι νέες προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, σε μια αγορά εργασίας στην οποία οι ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό παραμένουν. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Έκθεση Απασχόλησης της ADP, τον περασμένο μήνα οι νέες προσλήψεις αυξήθηκαν κατά 247.000 και ήταν λιγότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών για 395.000 νέες θέσεις. Παράλληλα τα στοιχεία για τον μήνα Μάρτιο αναθεωρήθηκαν ανοδικά, με 479.000 νέες προσλήψεις να προστίθενται αντί για 455.000 των αρχικών εκτιμήσεων, 

Την Παρασκευή ανακοινώνει το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας τα δικά του στοιχεία αναφορικά με τις νέες προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα τον Απρίλιο. Η έρευνα του υπουργείου θεωρείται πιο αξιόπιστη σε σχέση με αυτή της ADP την οποία τη διενεργεί μαζί με τη Moody’s Analytics, καθώς θεωρείται ότι η μέθοδός του είναι πιο συνεκτική σε σχέση με αυτή της ADP, της οποίας οι εκτιμήσεις ελάχιστες είναι οι φορές που συμπίπτουν με της κυβέρνησης. 

Σε δημοσκόπηση του Reuters, οι αναλυτές κάνουν λόγο για αύξηση των νέων προσλήψεων τον Απρίλιο κατά 385.000, όταν τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 426.000. Αν προστεθούν και οι νέες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, τότε οι νέες προσλήψεις εξαιρουμένου του γεωργικού κλάδου αναμένεται να διαμορφωθούν στις 394.000. 

Χθες, τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι τον περασμένο Μάρτιο καταγράφηκε νέο υψηλό ρεκόρ αναφορικά με τις νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες ανήλθαν στις 11,5 εκατ., φθάνοντας την έλλειψη εργατικού προσωπικού έναντι των εργαζομένων στο επίσης ρεκόρ του 3,4% από το 3,1% του Φεβρουαρίου. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News