Business & Finance Σάββατο 30/04/2022, 17:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ρωσία αναμένει ότι το εμπόριο με την Κίνα θα φτάσει τα 200 δισ. δολάρια έως το 2024

Η Ρωσία αναμένει ότι το εμπόριο με την Κίνα θα φτάσει τα 200 δισ. δολάρια έως το 2024

Η Ρωσία δήλωσε το Σάββατο ότι αναμένει ότι οι ροές εμπορευμάτων με την Κίνα θα αυξηθούν και οι εμπορικές συναλλαγές με το Πεκίνο θα φτάσουν τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024.

Οι δύο χώρες έχουν ενισχύσει τους δεσμούς τους τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης μιας εταιρικής σχέσης «χωρίς όρια» τον Φεβρουάριο, και όλα αυτά όταν η Μόσχα αντιμετωπίζει αυξανόμενη απομόνωση από τη Δύση. Μάλιστα η Κίνα αρνήθηκε να καταδικάσει τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία και επέκρινε τις άνευ προηγουμένου κυρώσεις της Δύσης στη Μόσχα.

«Είμαστε επικεντρωμένοι στην επίτευξη του στόχου που έθεσαν οι αρχηγοί των δύο κρατών για αύξηση του εμπορικού τζίρου στα 200 δισ. δολ. έως το 2024», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο Γκεόργκι Ζινόβιεφ, επικεφαλής του πρώτου τμήματος Ασίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. «Επιπλέον, θεωρούμε ότι η επίτευξη αυτού του φιλόδοξου στόχου νωρίτερα από το προγραμματισμένο είναι αρκετά πιθανό».

Με το ρωσικό εμπόριο να πλήττεται από κυρώσεις, ο Ζινόβιεφ είπε ότι χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστεί. Είπε ότι ο αγώνας της Κίνας με τον COVID-19 τις τελευταίες εβδομάδες ήταν επίσης ένας παράγοντας που θα μπορούσε να περιπλέξει τις προσπάθειες.

«Η κινεζική επιχείρηση εξακολουθεί να ενδιαφέρεται να επεκτείνει την παρουσία της στη Ρωσία, για την οποία ανοίγονται πρόσθετες ευκαιρίες δεδομένης της αποχώρησης ορισμένων δυτικών εταιρειών», δήλωσε ο Ζινόβιεφ. Αναγνώρισε τον κίνδυνο δευτερογενούς δράσης που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οι κινεζικές εταιρείες εάν βοηθήσουν τη Ρωσία και παρακάμψουν τις κυρώσεις, αλλά είπε ότι παρόλα αυτά είναι πιθανή μία σημαντική ενίσχυση της συνεργασίας.

«Είναι σαφές ότι στην τρέχουσα κατάσταση πολλοί οικονομικοί φορείς της Κίνας πρέπει να είναι προσεκτικοί, δεδομένης της πιθανότητας δευτερογενών κυρώσεων», τόνισε ο Ζινόβιεφ. «Είμαι πεπεισμένος ότι οι εταίροι μας και εμείς θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε την τρέχουσα κατάσταση για τα κοινά μας συμφέροντα και να ξεκλειδώσουμε πλήρως τις δυνατότητες για σημαντική αύξηση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς».

moneyreview.gr με πληροφορίες από το reuters

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Σφοδρά πλήγματα στην οικονομία από τα νέα lockdown

HΠΑ: «Game-changer» η προσπάθεια της Ευρώπης να απεξαρτηθεί από την Ρωσία

Στους ώμους της ανατολικής Μεσογείου το βάρος για το φυσικό αέριο

Μόσχα: «Πάγωσε» ο στρατηγικός διάλογος σταθερότητας ΗΠΑ – Ρωσίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News