Business & Finance Κυριακή 17/04/2022, 16:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Πρόσθετη οικονομική βοήθεια 50 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία

Κομισιόν: Πρόσθετη οικονομική βοήθεια 50 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία

Eπιπλέον 50 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια χορηγεί η Ε.Ε. για τη στήριξη των πληγέντων από τον πόλεμο. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται 45 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία και 5 εκατ. ευρώ για τη Μολδαβία.

H συνολική χρηματοδότηση ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ από την επέλαση του πολέμου ανέρχεται σε 143 εκατ. ευρώ. Το τελευταίο ποσό αποτελεί μέρος του πακέτου στήριξης ύψους 1 δισ. ευρώ το οποίο δεσμεύτηκε να παραχωρήσει η Κομισιόν κατά την παγκόσμια εκδήλωση δέσμευσης «Stand Up For Ukraine» την περασμένη εβδομάδα.

Η νέα χρηματοδότηση θα καλύψει τις ανθρωπιστικές ανάγκες πρώτης προτεραιότητας, παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, στέγη και προστασία, βοήθεια σε μετρητά και υποστήριξη κατά της έμφυλης βίας.

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς ανέφερε ότι «με εκατομμύρια ανθρώπους να εκτοπίζονται ή όντας παγιδευμένοι σε ενεργές εμπόλεμες ζώνες, οι ανάγκες στην Ουκρανία είναι ήδη τεράστιες. Τώρα, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για περαιτέρω αύξηση των ανελέητων επιθέσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, ιδίως στα ανατολικά. Με αυτά τα πρόσθετα 50 εκατ. ευρώ, η ΕΕ συνεχίζει να διαθέτει γρήγορα ανθρωπιστική χρηματοδότηση στους εταίρους της προκειμένου να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση σε βοήθεια. Θα βοηθήσει τους ανθρώπους σε δυσπρόσιτες περιοχές που έχουν αποκοπεί από την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, νερό και ηλεκτρισμό, και εκείνους που αναγκάστηκαν να φύγουν και να αφήσουν τα πάντα πίσω τους».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΕ διαθέτει 9 εκατ. ευρώ για τη φροντίδα ψυχικής υγείας των Ουκρανών προσφύγων

Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδια για ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News