Business & Finance Δευτέρα 4/04/2022, 18:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Υπό κρατικό έλεγχο προσωρινά η Gazprom Germania

Γερμανία: Υπό κρατικό έλεγχο προσωρινά η Gazprom Germania

Υπό κρατικό έλεγχο θέτει προσωρινά η γερμανική κυβέρνηση την Gazprom Germania, θυγατρική της Gazprom, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Όλα τα δικαιώματα ψήφου στην εταιρεία θα μεταφερθούν στη ρυθμιστική αρχή, το Bundesnetzagentur, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, ώστε να εγγυηθούμε ότι η υποδομή θα συνεχίσει να παρέχει ενεργειακή ασφάλεια στο πλαίσιο των προσωρινών μέτρων, είπε ο Χάμπεκ σε συνέντευξη Τύπου.

Η γερμανική ρυθμιστική αρχή ενέργειας «θα διαχειρίζεται τη γερμανική θυγατρική της Gazprom προς όφελος της Γερμανίας και της Ευρώπης», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής Κλάους Μιούλερ, μετά την ανακοίνωση ότι η Gazprom Germania τίθεται υπό γερμανικό κρατικό έλεγχο.

«Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσουμε την ασφάλεια του εφοδιασμού», είπε.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε πως διακόπτει τις δραστηριότητές της στην Γερμανία, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση.

Ειδικότερα, ο ρωσικός κολοσσός του κλάδου της ενέργειας διέκοψε την συμμετοχή του στην Gazprom Germania, αλλά και σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι θυγατρικές στην Βρετανία, την Ελβετία και την Τσεχία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Έξοδος της Gazprom από την γερμανική αγορά

Εφοδος ευρωπαϊκών αρχών στα γραφεία της Gazprom στη Γερμανία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News