Business & Finance Παρασκευή 1/04/2022, 20:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έξοδος της Gazprom από την γερμανική αγορά

Έξοδος της Gazprom από την γερμανική αγορά

Η Gazprom διακόπτει τις δραστηριότητές της στην Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση.

Ειδικότερα, ο ρωσικός κολοσσός του κλάδου της ενέργειας διακόπτει την συμμετοχή της στην Gazprom Germania, αλλά και σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι θυγατρικές στην Βρετανία, την Ελβετία και την Τσεχία.

Η απομάκρυση της Gazprom από την γερμανική αγορά πραγματοποιείται σε μία περίοδο, όπου οι ενεργειακές σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας έχουν καθοριστική σημασία στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανία.

Αξίζει όμως να σημιωθεί ότι η Gazprom έχει τεθεί προ πολλού στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών αρχών, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι η στρατηγική της έπαιξε ρόλο στην κλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης. Συγκεκριμένα, οι αρχές κατηγορούν την εταιρεία ότι συγκράτησε αποθέματα φυσικού αερίου, τα οποία θα μπορούσε να απελευθερώσει στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μάλιστα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα διέρρευσε στον Τύπο ότι οι ευρωπαϊκές αρχές έκαναν «έφοδο» στα γραφεία της Gazprom, αναζητώντας αποδείξεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Εφοδος ευρωπαϊκών αρχών στα γραφεία της Gazprom στη Γερμανία

Άνοιξε την κάνουλα του φυσικού αερίου η Gazprom σε πελάτες – κλειδιά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News