Business & Finance Παρασκευή 11/03/2022, 10:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πώληση της Chelsea

Βρετανία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πώληση της Chelsea

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να πωληθεί η ποδοσφαιρική ομάδα Chelsea ιδιοκτησίας Ρόμαν Αμπράμοβιτς, άφησε σήμερα Παρασκευή η βρετανική κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Τεχνολογίας, ο οποίος δήλωσε ότι όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει τον σύλλογο μπορεί να απευθυνθεί στη βρετανική κυβέρνηση και να κάνει μια πρόταση.

 Ο Αμπράμοβιτς έχει βάλει πωλητήριο στην Chelsea, ωστόσο οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη βρετανική κυβέρνηση προς το πρόσωπό του καθιστούν αδύνατη οποιαδήποτε αγοραπωλησία. 

«Όπως είναι γραμμένοι οι όροι της άδειας σήμερα, η πώληση δεν θα επιτρεπόταν», δήλωσε στο Sky News ο Κρις Φιλπ.

«Ωστόσο, εάν εμφανισθεί ένας αγοραστής, θα υπάρχει η δυνατότητα σε αυτόν ή στον ποδοσφαιρικό σύλλογο να προσεγγίσει την κυβέρνηση και να ζητήσει να διαφοροποιηθούν οι συνθήκες με τρόπο που να επιτρέπει την πραγματοποίηση αυτής της πώλησης».

Η κυβέρνηση, η οποία δέχεται πιέσεις να επιτείνει τις κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία στα τέλη του περασμένου μήνα, επέβαλε ταξιδιωτική απαγόρευση και πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία που ανήκαν στον Αμπράμοβιτς. 

Η ανακοίνωση ουσιαστικά έβαλε φρένο στα πρόσφατα ανακοινωθέντα σχέδιά του να πουλήσει τον ποδοσφαιρικό σύλλογο του Δυτικού Λονδίνου, αντί του ποσού περισσοτέρων των 3 δισ. στερλινών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News