Business & Finance Τετάρτη 2/03/2022, 20:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμπράμοβιτς: Προς πώληση η Τσέλσι – Στα θύματα του πολέμου τα χρήματα

Αμπράμοβιτς: Προς πώληση η Τσέλσι – Στα θύματα του πολέμου τα χρήματα

Ο Ρώσος επιχειρηματίας Ρόμαν Αμπράμοβιτς δήλωσε σήμερα ότι αποφάσισε να πουλήσει την ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι και -όπως είπε- θα δωρίσει τα χρήματα από την πώληση για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

«Πάντα έπαιρνα αποφάσεις έχοντας κατά βάθος το συμφέρον του συλλόγου», ανέφερε σε δήλωσή του ο Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με το Reuters.

«Στην τρέχουσα κατάσταση, λοιπόν, έλαβα την απόφαση να πουλήσω την Τσέλσι, καθώς πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου, των φιλάθλων, των εργαζομένων, καθώς και των χορηγών και συνεργατών της ομάδας».

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Ρώσος κροίσος θέλει να εισπράξει 2,5 δισ. δολάρια από την πώληση της Τσέλσι.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, είχε διαρρεύσει πως ο Αμπράμοβιτς πουλά την ακίνητη περιουσία που διαθέτει στο Λονδίνο και ετοιμάζει βαλίτσες για να αναχωρήσει από τη βρετανική πρωτεύουσα, όπου το κλίμα είναι ιδιαιτέρως βαρύ για τον ίδιο. 

«Έχει τρομάξει από τις κυρώσεις και γι’ αυτό ήδη ετοιμάζεται να πουλήσει το σπίτι του αύριο, καθώς και ένα ακόμη ακίνητο» δήλωσε ο βουλευτής των Εργατικών, Chris Bryant, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κοινοβούλιο. 

Ας σημειωθεί ότι ο Ρώσος ολιγάρχης μέχρι στιγμής δεν βρίσκεται στη λίστα των βρετανικών κυρώσεων, παρά το γεγονός ότι σε αυτή συγκαταλέγονται περισσότερα από 100 άτομα και οντότητες. 

Ωστόσο, ο Αμπράμοβιτς δέχεται σημαντικές πιέσεις από το πολιτικό προσωπικό, προκειμένου να αποχωρήσει άμεσα από τη χώρα, ως απόρροια των στενών σχέσεων με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε επίσης:

Ετοιμάζει βαλίτσες ο Αμπράμοβιτς – Πουλάει τα ακίνητα στο Λονδίνο

Βόμβα στην Chelsea – Αποχωρεί ο Αμπράμοβιτς υπό τον φόβο των κυρώσεων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News