Business & Finance Πέμπτη 17/02/2022, 13:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Η απόσυρση των μέτρων στήριξης να είναι σταδιακή 

ΕΚΤ: Η απόσυρση των μέτρων στήριξης να είναι σταδιακή 

Μια πρώιμη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το μόνο που θα καταφέρει είναι να πληγώσει την οικονομία, όπως υποστήριξε σήμερα Πέμπτη η ΕΚΤ διά στόματος αξιωματούχου της, προσθέτοντας ότι αυτή η απόσυρση θα πρέπει να έχει σταδιακή μορφή. 

«Η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι ξεκάθαρη, ωστόσο δεν πρέπει να καταλήγουμε σε πρώιμα συμπεράσματα στο υπάρχον χρονικό πλαίσιο. Η διαδικασία θα είναι σταδιακή και θα εξαρτάται από τα δεδομένα», ανέφερε ο Πάμπλο Χερνάντεζ ντε Κος, κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του σε εκδήλωση.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μία ημέρα, αφότου δύο αξιωματούχοι της ΕΚΤ αναφέρθηκαν στο τέλος της αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν μέτρα στήριξης από τη στιγμή που ο πληθωρισμός ίπταται. 

Αν και ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλότερα από τον επίσημο στόχο της ΕΚΤ στο 2% (5,1% τον Ιανουάριο), η κεντρική τράπεζα διατηρεί τη χαλαρή νομισματική της πολιτική, υποστηρίζοντας ότι το φαινόμενο είναι προσωρινό και θα εξασθενήσει δίχως να χρειάζεται να προχωρήσει σε περεταίρω ενέργειες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
 
 
 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News