Business & Finance Τετάρτη 9/02/2022, 17:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Facebook: Σε καμία περίπτωση δεν απειλούμε να φύγουμε από την Ευρώπη

Facebook: Σε καμία περίπτωση δεν απειλούμε να φύγουμε από την Ευρώπη

Κάθε υποψία αποχώρησής της από την Ευρώπη διαψεύδει η Meta με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, με τίτλο «η Meta δεν απειλεί σε καμία περίπτωση να φύγει από την Ευρώπη». Στην ανακοίνωση αυτή, η εταιρεία δια στόματος του αντιπροέδρου του τμήματος δημόσιας πολιτικής της Ευρώπης, Markus Reinisch, εξηγεί ότι όπως όλες τις εισηγμένες εταιρείες, είναι υποχρεωμένη να κοινοποιεί όλους του κινδύνους στους επενδυτές.

Την περασμένη εβδομάδα συγκεκριμένα, η Meta απλώς ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η αβεβαιότητα όσον αφορά τους μηχανισμούς μεταφοράς δεδομένων μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ, που απειλούν την ικανότητα της εταιρείας να εξυπηρετεί τους Ευρωπαίους καταναλωτών και να δραστηριοποιείται στην ήπειρο.

Ωστόσο, σημειώνει ξεκάθαρα στην ανακοίνωση, δεν υπάρχει καμία πρόθεση αποχώρησης από την Ευρώπη, όπως διέρρευσε στον Τύπο. Απλώς, η Meta βασίζεται στην μεταφορά δεδομένων για την παροχή των υπηρεσιών της, η οποία μεταφορά στηρίζει την παγκόσμια οικονομία και πολλές υπηρεσίες ζωτικές για την καθημερινότητα των ανθρώπων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Από την άλλη πλευρά, η Meta αναγνωρίζει πως «οι επιχειρήσεις χρειάζονται ξεκάθαρους, παγκόσμιους κανόνες για την προστασία των υπερατλαντικών ροών δεδομένων σε μακροπρόθεσμο επίπεδο και όπως άλλες εταιρείες σε ένα μεγάλο φάσμα κλάδων, παρακολουθούμε στενά τον πιθανό αντίκτυπο στους εκατομμύρια ανθρώπους και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας, όσον αναπτύσσονται αυτές οι εξελίξεις».

10 έως 20 λεπτά τη μέρα για τη Βεστάγκερ

Άξίζει να σημειωθεί πως μετά τις δημοσιεύσεις περί αποχώρησης της Facebook από την Ευρώπη, η Ευρωπαία επίτροπος ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η οποία έχει ασκήσει επανειλημμένως πίεση για την σύσφιξη των κανόνων στις big tech, δήλωσε ότι το να μην έχει instagram, σημαίνει ότι θα της απελευθερώσει 10 έως 20 λεπτά την ημέρα.

«Έχω Instagram. Εάν δεν λειτουργούσε πια, τότε θα μου απελευθέρωνε ίσως 10 έως 20 λεπτά την ημέρα. Έχω μάθει ότι τουλάχιστον στην πολιτική, δεν θα έπρεπε ποτέ να απειλείς ότι θα φύγεις, θα έπρεπε να απειλείς ότι θα μείνεις», δήλωσε η Βεστάγκερ χθες στην τηλεόραση του Bloomberg.

mononeyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Θα κλείσει το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη;

Facebook: Βουτιά στην κεφαλαιοποίηση – Νέα εμπόδια στο δρόμο της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS