Business & Finance Σάββατο 22/01/2022, 21:37
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

Γερμανία: Προς κατάργηση του τέλους ανανεώσιμων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος

Γερμανία: Προς κατάργηση του τέλους ανανεώσιμων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος

Η γερμανική κυβέρνηση ενδέχεται να καταργήσει την επιβάρυνση που χρεώνει στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και η οποία αποβλέπει στη στήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προκειμένου να αποσυμπιέσει το αυξανόμενο κόστος ενέργειας σε εκατομμύρια νοικοκυριά, όπως ανέφερε ο συμπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Λαρς Κλινγκμπέιλ .

Και τα τρία συγκυβερνώντα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού αποφάσισαν στο πλαίσιο της συμφωνίας τους το Νοέμβριο να προχωρήσουν στην κατάργηση του λεγόμενου ειδικού τέλους της ανανεώσιμης ενέργειας στους λογαριασμούς ρεύματος από 1η Ιανουαρίου 2023.

«Εξετάζουμε τώρα αν μπορεί να προωθηθεί», είπε ο Κλινγκμπέιλ στο περιθώριο συνεδρίασης του SPD.
Η επιβάρυνση αυτή μειώθηκε κατά 43% από την 1η Ιανουαρίου, αλλά εξακολουθεί ότι θα συνεχίσει να κοστίζει στα νοικοκυριά κατά μέσο όρο 222 ευρώ φέτος.

Ο Κλινγκμπέιλ είπε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει περισσότερα για να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από την ενεργειακή κρίση. Οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν ολοένα και αυξανόμενο κόστος για θέρμανση και φωτισμό. 

Περίπου 4,2 εκατομμύρια γερμανικά νοικοκυριά θα δουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά 63,7% φέτος ενώ 3,6 εκατομμύρια αντιμετωπίζουν λογαριασμούς φυσικού αερίου κατά 62,3% υψηλότερους από ό,τι το 2021.

Όπως πολλές άλλες χώρες, έτσι και η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ενεργειακή κρίση που πλήττει ολόκληρο την Ευρώπη από την άρση των περιορισμών για τον COVID-19 με τη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια να εκτινάσσεται στα ύψη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News