Business & Finance Σάββατο 15/01/2022, 11:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Google: Διέθεσε 1 δισ. δολ. για αγορά κτιρίου στο Λονδίνο

Google: Διέθεσε 1 δισ. δολ. για αγορά κτιρίου στο Λονδίνο

Ο κολοσσός υψηλής τεχνολογίας Google δαπάνησε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει κτίριο γραφείων στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, στο οποίο ήδη έχει παρουσία ως μισθωτής. Κι αυτό, όπως επισημαίνει σχετικά σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, θεωρείται «ψήφος εμπιστοσύνης» στο μέλλον του γραφείου ως χώρου εργασίας. Οπως επισημαίνει σχετικά σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, ο αμερικανικός όμιλος αυτήν τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο απασχολεί 6.400 άτομα και σχεδιάζει εκτεταμένη ανακαίνιση πολλών εκατομμυρίων στερλινών στο κτίριο του Σέντραλ Σεντ Ζιλ κοντά στο Κόβεν Γκάρντεν στο κεντρικό Λονδίνο. «Εχουμε το προνόμιο να είμαστε δραστήριοι στη Βρετανία τα τελευταία σχεδόν είκοσι χρόνια, οπότε και η αγορά μας στο Σέντραλ Σεν Ζιλ φανερώνει ότι εξακολουθούμε να είμαστε αφοσιωμένοι στις προοπτικές ανάπτυξης και επιτυχίας της οικονομίας της χώρας», τόνισε η Ρουθ Πόρατ, γενική οικονομική διευθύντρια της μητρικής της Google, Alphabet. Αρχικά το κτίριο ανήκε από κοινού σε κοινοπραξία, την οποία είχαν συγκροτήσει οι Legal & General Investment Management Real Assets και Mitsubishi Estate London Limited.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον και πιστοποιεί το στοίχημα του τεχνολογικού ομίλου στην επαναφορά στην κανονικότητα, είναι ότι ανακαινίζει το κτίριο, ώστε να προσαρμοστεί στις ανάγκες της ομαδικής εργασίας διά ζώσης. Παράλληλα, όμως, ανταποκρινόμενη και στα νέα δεδομένα, τα οποία διαμορφώθηκαν εξ ανάγκης από την πανδημία του κορωνοϊού, θα προβλέψει και για χώρους υβριδικής τηλεργασίας, καθώς και πιο ευρύχωρα γραφεία για κάθε έναν εργαζόμενο. Επιπροσθέτως, θα υπάρχει και εξωτερικός στεγασμένος χώρος, ώστε να εργάζονται στον καθαρό αέρα, όπως ανέφερε η Google. Η προοπτική των αλλαγών αυτών είναι να μπορεί η εταιρεία συνολικά στις εγκαταστάσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο να απασχολεί περί τους 10.000 εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης η οποία τελεί υπό διαμόρφωση κοντά στην περιοχή του Κινγκ Κρος στο Λονδίνο. Όπως επισήμανε επί του θέματος ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, «οι επενδύσεις σε θέσεις εργασίας από την Google αποτελούν σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στη θέση που έχει το Ηνωμένο Βασίλειο ως ένας διεθνής κόμβος στην υψηλή τεχνολογία».

Παρά ταύτα, μόλις τον Δεκέμβριο ο αμερικανικός όμιλος είχε δηλώσει ότι σε παγκόσμια κλίμακα θα μεταθέσει χρονικά τον σχεδιασμό του για την επιστροφή του προσωπικού στη συνηθισμένη συνθήκη εργασίας με αυτοπρόσωπη παρουσία, εξαιτίας των ανησυχιών για τη μετάλλαξη «Όμικρον».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News