Business & Finance Τετάρτη 5/01/2022, 16:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon – Stellantis: Γιατί ενώνουν τις δυνάμεις τους

Amazon – Stellantis: Γιατί ενώνουν τις δυνάμεις τους

Τις δυνάμεις τους ενώνουν οι Amazon και Stellantis, όπως έκαναν γνωστό με από κοινού ανακοίνωσή τους σήμερα Τετάρτη, καθώς οι δύο εταιρείες ήρθαν σε συμφωνία για την ανάπτυξη αυτοκινήτων και φορτηγών τα οποία θα λειτουργούν με λογισμικό της Amazon. Παράλληλα ηλεκτρικά φορτηγά κατασκευασμένα από τη Stellantis θα χρησιμοποιηθούν στο δίκτυο διανομής της Amazon.

Για τις δύο εταιρείες η συμφωνία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία.

Στην Amazon δίνει την ευκαιρία να αποκτήσει μεγαλύτερη διείσδυση  στον κλάδο των μεταφορών. Την ίδια ώρα θα προσφέρει υποστήριξη στην προσπάθεια της Stellantis να καλύψει το χάσμα με την Tesla στην ανάπτυξη οχημάτων με εξελιγμένες λειτουργίες infotainment. Λειτουργίες που υποστηρίζονται από λογισμικό που συνδέονται με την τεχνολογία του cloud computing.

Όπως δήλωσαν οι δύο εταιρείες, θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη λογισμικού για τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στο «ψηφιακό cockpit» στα οχήματα της Stellantis που θα κυκλοφορήσουν το 2024. Η τέταρτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο είπε ότι θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Alexa της Amazon στις λειτουργίες φωνητικού ελέγχου για «πλοήγηση, συντήρηση οχήματος, αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου και υπηρεσίες πληρωμών».

Η Amazon θα βοηθήσει επίσης τη Stellantis να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων ψηφιακών προϊόντων και να «αναβαθμίσει το εργατικό δυναμικό της σε όλο τον κόσμο». 

Ως μέρος της συνεργασίας, η Stellantis θα κάνει χρήση των υπηρεσιών cloud της Amazon, προκειμένου να παρέχει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και την υπολογιστική ισχύ που θα χρειάζονται τα μελλοντικά οχήματα.

Παράλληλα όπως επισήμανε η αυτοκινητοβιομηχανία, ξεχωριστή συμφωνία προβλέπει ότι η Amazon θα είναι ο πρώτος πελάτης της για τη νέα σειρά ηλεκτρικών φορτηγών για παραδόσεις, τα οποία αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους το 2023.

Η ηγέτιδα του διαδικτυακού ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου έχει ήδη μια συμφωνία για την αγορά έως και 100.000 ηλεκτρικών βαν από την startup, Rivian.

Από τη μεριά της η Stellantis, τον περασμένο Μάιο ήρθε σε συμφωνία με την προμηθεύτρια της Apple, Foxconn, για την ίδρυση μιας κοινοπραξίας η οποία θα παρέχει τεχνολογία στα συνδεδέμενα αυτοκίνητα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Stellantis: Εμφανίστηκαν οι πρώτοι τριγμοί εντός του ομίλου

Ιταλία: Πρόστιμο ύψους 1,13 δισ. ευρώ στην Amazon για κατάχρηση εξουσίας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News