Business & Finance Πέμπτη 11/11/2021, 13:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Stellantis: Εμφανίστηκαν οι πρώτοι τριγμοί εντός του ομίλου   

Οι εργαζόμενοι της Opel κατηγορούν τη Stellantis ότι εκμεταλλεύεται το καθεστώς με τις άδειες τους στη Γερμανία

Stellantis: Εμφανίστηκαν οι πρώτοι τριγμοί εντός του ομίλου   

Η Opel αποτελεί τη μοναδική γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στο όμιλο Stellantis και αυτό το καθεστώς της δίνει «ειδική προτεραιότητα». Αυτό υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σήμερα Πέμπτη, μετά τις ανησυχίες που εκφράζουν τα εργατικά σωματεία για το μέλλον της εταιρείας στη Γερμανία.

«Είμαστε η μόνη γερμανική εταιρεία. Χτίζουμε σε αυτό και στη βάση αυτή πιστεύω ότι θα έχουμε επιτυχία με το brand της Opel», δήλωσε ο Ούβε Χοχγκεσούρτζ κατά τη διάρκεια συνεδρίου το οποίο διοργάνωσε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η Opel αναγκάσθηκε να κλείσει εργοστάσιά στη Γερμανία τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους λόγω της έλλειψης σε ημιαγωγούς, με τους εργαζόμενους να κατηγορούν τη Stellantis ότι εκμεταλλεύεται το καθεστώς με τις άδειες τους στη Γερμανία για να μεταφέρει την παραγωγή εκτός της χώρας.

Ο ίδιος θα συναντηθεί με τους υπουργούς Οικονομικών των τριών γερμανικών κρατιδίων όπου έχει εργοστάσια η Opel – Ρηνανία, Έσση και Θουριγγία – στις 19 Νοεμβρίου, πριν από μια προγραμματισμένη συνάντηση αργότερα αυτόν τον μήνα μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Stellantis, Κάρλος Ταβάρες Tavares, και των πρωθυπουργών αυτών των κρατιδίων.

Όπως σημείωσε επίσης, η Opel δίνει προτεραιότητα στα ηλεκτρικά οχήματα στη χρήση των ημιαγωγών που έχει ήδη στη διάθεσή της, ενώ δεν θέλησε να κάνει εικασίες για το πότε θα ξεπεραστεί η έλλειψή τους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News