Business & Finance Σάββατο 1/01/2022, 13:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Ανάκαμψη και κλιματική αλλαγή στην κορυφή της προεδρίας της στη G7

Γερμανία: Ανάκαμψη και κλιματική αλλαγή στην κορυφή της προεδρίας της στη G7

Tην οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία και την ενίσχυση των προσπαθειών για την προστασία του κλίματος, θέλει να στηρίξει η Γερμανία μέσω της προεδρία της στην ομάδα με τις επτά ισχυρότερες οικονομίες στον κόσμο (G7), όπως δήλωσε σήμερα Σάββατο «διά χειρός» του υπουργού Οικονομικών της.

«Η Γερμανία ανέλαβε την προεδρία της G7 για το 2022, οι χώρες της G7 υπερασπίζονται την ελευθερία, τη δημοκρατία και την πρόοδο», ανέφερε ο Κρίστιαν Λίντνερ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Έχοντας αυτό κατά νου, πρέπει να ξεπεράσουμε την πανδημία και να οδηγήσουμε την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη», πρoσέθεσε.

Παράλληλα, ο ηγέτης του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και ο μικρότερος εταίρος στον τριμερή κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ανέφερε ότι επιθυμεί να θέσει τα ζητήματα της ψηφιοποίησης και της κλιματικής ουδετερότητας στην κορυφή της ατζέντας των συνόδων της G7, μεταξύ των υπουργών Οικονομικών και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών των χωρών που απαρτίζουν την ομάδα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News