Business & Finance Τρίτη 28/12/2021, 20:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αεροπορικές: Νέο πλήγμα με 2.800 ακυρώσεις παγκοσμίως τη Δευτέρα

Αεροπορικές: Νέο πλήγμα με 2.800 ακυρώσεις παγκοσμίως τη Δευτέρα

Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων λόγω της έξαρσης της πανδημίας, με επιπλέον 2.800 πτήσεις να ακυρώνονται μόνο χθες. Σύμφωνα με στοιχεία της FlightAware από το σύνολο των ακυρώσεων οι 1.000 έλαβαν χώρα από ή προς τις ΗΠΑ, ενώ συνολικά σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε 11.000 πτήσεις.

Στην Ευρώπη οι αναταραχές στον κλάδο ήταν μικρότερες, παρά τον αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων που σημειώνονται σε πολλές χώρες τις τελευταίες ημέρες.Ενδεικτικά, εκπρόσωπος της British Airways δήλωσε ότι η αεροπορική προχώρησε σε ακυρώσεις «λόγω λειτουργικών εμποδίων» και αντ’ αυτού χρησιμοποιεί μεγαλύτερα αεροσκάφη, όπου είναι εφικτό, προκειμένου να μεταφέρει τους πελάτες της στους προορισμούς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την FlightAware ακυρώθηκαν 46 πτήσεις της British Airways χθες.

Η Lufthansa από την πλευρά της ανακοίνωσε πως θα ακυρώσει το 10% των χειμερινών της δρομολογίων, καθώς η πανδημία χτυπάει και πάλι τον κλάδο της αεροπορίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung την περασμένη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Carster Spohr δήλωσε ότι εξαιτίας της «αιφνίδιας πτώσης των κρατήσεων» η αεροπορική θα υποχρεωθεί να ακυρώσει 33.000 πτήσεις από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022.

Υπενθυμίζεται πως την παραμονή των Χριστουγέννων ακυρώθηκαν τουλάχιστον 6.000 πτήσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με την FlightAware. Οι ακυρώσεις έρχονται σε μία περίοδο, όποτε υπό φυσιολογικές συνθήκες παρουσιάζεται υψηλή ζήτηση για αεροπορικά εισιτήρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός: Βάζει φρένο η Όμικρον με ακυρώσεις κρατήσεων

Αεροπορικά εισιτήρια από… 5 ευρώ – Από το 2023 η πλήρης ανάκαμψη του κλάδου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News