Business & Finance Σάββατο 18/12/2021, 20:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρκία: Ο υπ. Οικονομικών παρουσίασε το νέο οικονομικό μοντέλο στις τράπεζες

Τουρκία: Ο υπ. Οικονομικών παρουσίασε το νέο οικονομικό μοντέλο στις τράπεζες

Ενημέρωση στην ένωση τραπεζών της Τουρκίας, την τραπεζική εποπτική αρχή BDDK και τους διευθυντές κρατικών τραπεζών για το νέο οικονομικό μοντέλο της κυβέρνησης με τα χαμηλά επιτόκια, έκανε ο υπουργός Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπάτι ανακοίνωσε η ένωση το Σάββατο, μετά την πτώση της λίρας σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

«Οι τράπεζές μας θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους πόρους τους για να καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες των νοικοκυριών και του πραγματικού τομέα, στο πλαίσιο του μηχανισμού ελεύθερης αγοράς που λειτουργεί με τους κανόνες του», υποστήριξε ο Νουρεντίν Νεμπάτι, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της ένωση τραπεζών.

Παράλληλα όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, στόχος της συνάντησης ήταν να συζητηθεί μια «υγιής, συνεπής ανάπτυξη».

Η λίρα έφτασε σε νέο χαμηλό υπό του 17 έναντι του αμερικανικού δολαρίου χθες Παρασκευή, εν μέσω ένος νέου κύματος φόβων από ότι η νέα πολιτική του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η εκτίναξη του πληθωρισμού (21,3% τον Νοέμβριο), θα προκαλέσουν πληθωριστική περιδίνηση στην τουρκική οικονομία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News