Business & Finance Σάββατο 18/12/2021, 13:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ryanair: Να απαγορευτούν οι ανεμβολίαστοι στα αεροπλάνα

Ryanair: Να απαγορευτούν οι ανεμβολίαστοι στα αεροπλάνα

Μόνο οι εμβολιασμένοι επιβάτες θα έπρεπε να επιτρέπεται να πετούν, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι. 

Ο Ο’ Λίρι τάσσεται κατά των προγραμμάτων υποχρεωτικών εμβολιασμών που εφαρμόζουν κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Αντ΄ αυτού, πιστεύει ότι τα κράτη θα έπρεπε να «κάνουν τη ζωή δύσκολη» για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν χωρίς σοβαρό λόγο. 

«Εάν δεν είσαι εμβολιασμένος, δεν θα έπρεπε να σου επιτρέπεται να πας στο νοσοκομείο, δεν θα έπρεπε να σου επιτρέπεται να πετάξεις, δεν θα έπρεπε να σου επιτρέπεται να μπεις στο μετρό του Λονδίνου και δεν θα έπρεπε να σου επιτρέπεται να μπεις στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο της γειτονιάς σου», είπε στην Telegraph. 

Καθώς η μετάλλαξη Όμικρον διαψεύδει και πάλι τις ελπίδες των αεροπορικών εταιρειών για ανάκαμψη, αφού ένα νέο κύμα από περιοριστικά μέτρα οδηγεί πολλούς ταξιδιώτες να ακυρώσουν τα σχέδιά τους, ο Ο’ Λίρι λέει ότι η Ryanair περιμένει 10% λιγότερους επιβάτες τον Δεκέμβριο. 

Παράλληλα, εκτιμά ότι η επιβατική κίνηση τους πρώτους μήνες του χρόνου θα είναι αδύναμη, εάν συνεχιστεί η αβεβαιότητα για τους περιορισμούς ή εάν επιβληθούν και άλλα μέτρα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News