Business & Finance Κυριακή 5/12/2021, 12:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί το Βιετνάμ αγοράζει αμερικανικά νομίσματα αξίας 25 δισ. δολαρίων

Γιατί το Βιετνάμ αγοράζει αμερικανικά νομίσματα αξίας 25 δισ. δολαρίων

Αμερικανικά νομίσματα, αξίας 25 δισ. δολαρίων, έχει αγοράσει τα τελευταία δύο χρόνια η κεντρική τράπεζα του Βιετνάμ, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής διοικητής, Pham Thanh Ha. 

Και γιατί έγινε αυτό; Κατά τον ίδιο, η εν λόγω κίνηση αποσκοπεί στην ενίσχυση  του βιετναμέζικου νομίσματος, του ντονγκ. Με αυτόν τον τρόπο, όπως εξηγεί στη συνέχεια, εξασφαλίζεται η παροχή μιας νέας ώθησης τόσο στο τραπεζικό σύστημα όσο και στην εγχώρια οικονομία. 

Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το Βιετνάμ εξακολουθεί να τηρεί όλα τα κριτήρια για τη «χειραγώγηση νομισμάτων», παρά την πρόοδο που έχει σημειώσει στον τομέα των συναλλαγματικών ισοτιμιών. 

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Βιετνάμ ξεκαθαρίζει ότι οι αθρόες αγορές ξένου συναλλάγματος εντάσσονται στην προσπάθεια ανάτασης της οικονομίας, η οποία έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημική κρίση. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Ανόι προσπαθεί να τονώσει τις δημόσιες επενδύσεις, την εγχώρια κατανάλωση και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News