Business & Finance Παρασκευή 19/11/2021, 09:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Δεν θα πάει στο Νταβός ο Τζο Μπάιντεν

Ο προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ, πήγε δύο φορές στο Νταβός όσο ήταν πρόεδρος, το 2018 και το 2020

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Δεν θα πάει στο Νταβός ο Τζο Μπάιντεν

Δεν θα παρευρεθεί στη σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.  

Αντ΄ αυτού, θα στείλει αντιπροσωπεία αξιωματούχων στις συναντήσεις με την αφρόκρεμα της παγκόσμιας επιχειρηματικής και πολιτικής σκηνής στις Άλπεις, όπως αναφέρουν πηγές του Bloomberg. 

Σημειώνεται ότι ο προκάτοχος του Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ, πήγε δύο φορές στο Νταβός όσο ήταν πρόεδρος, το 2018 και το 2020. Το 2019 σχεδίαζε να ταξιδέψει στην Ελβετία, όμως τελικά αναγκάστηκε να ακυρώσει τα σχέδια αυτά, λόγω του μερικού κρατικού shutdown που ίσχυε τότε στις ΗΠΑ. 

Προηγουμένως, οι Αμερικανοί πρόεδροι συνήθιζαν να μην παρευρίσκονται στη σύνοδο. Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζορτζ Μπους και ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος δεν πήγαν ποτέ στο Νταβός επί της προεδρίας τους.  Ο Μπιλ Κλίντον πήγε μία φορά, το 2000, στην 30η επέτειο της συνόδου, αν και έχει γίνει τακτικός θαμώνας του Νταβός αφότου κατέβηκε από την εξουσία. 

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός θα πραγματοποιηθεί φέτος με φυσική παρουσία, από τις 17 έως τις 21 Ιανουαρίου, ενώ πέρυσι είχε γίνει ψηφιακά. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News