Business & Finance Πέμπτη 18/11/2021, 13:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ειδικοί μίλησαν: Elon Musk, έτσι θα εξαλείψεις την πείνα με 6 δισ. δολάρια

Τι απαντούν στο σχέδιο του ΟΗΕ

Οι ειδικοί μίλησαν: Elon Musk, έτσι θα εξαλείψεις την πείνα με 6 δισ. δολάρια

Όταν ο επικεφαλής του επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ ισχυρίστηκε ότι το παγκόσμιο πρόβλημα της πείνας λύνεται με 6 δισ. δολάρια από τους πλουσιότερους ανθρώπους της γης, ο Elon Musk έσπευσε να απαντήσει: Δείξτε μου ένα σχέδιο και εγώ θα πληρώσω. Αφότου το σχέδιο που παρουσίασε ο ΟΗΕ έχει πυροδοτήσει μια μεγάλη συζήτηση, σε αυτήν δεν θα μπορούσαν παρά να παρέμβουν και οι πλέον ειδικοί. 

Κορυφαία στελέχη της παγκόσμιας βιομηχανίας τροφίμων  μιλούν με βάση την εμπειρία που έχουν, για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πείνας. Όπως λένε, θα ήταν καλύτερο τα χρήματα αυτά να ξοδευτούν ώστε να βοηθηθούν οι αγρότες να κερδίζουν ένα καλό εισόδημα μέσω της βιώσιμης γεωργίας. 

«Η λύση είναι ο αγρότης», είπε ο Βέρνερ Μπάουμαν, επικεφαλής της Bayer, μιλώντας στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη. 

«Όταν το θέμα καταλήγει στην ανάπτυξη από τη μία πλευρά και τη βιωσιμότητα από την άλλη πλευρά, θα αξιοποιούσα τα 6 δισ. δολάρια για να συμβιβάσω αυτά τα δύο και να κάνω αυτό που κάνουμε να κινείται γύρω από τον αγρότη», σημείωσε. 

Αυτό σημαίνει να δοθεί στους αγρότες πρόσβαση στην σωστή τεχνολογία και τα κατάλληλα δεδομένα και να χτιστεί ένα σύστημα που βελτιώνει τη ζωή τους με βάση τις βιώσιμες πρακτικές. Το «Carbon farming», το οποίο βοηθά να δεσμευτεί το διοξείδιο του άνθρακα στο χώμα στα χωράφια, είναι επίσης μία επιλογή, είπε ο Μπάουμαν. 

Ο CEO της Cargill, Ντέιβιντ ΜακΛίναν πρόσθεσε ότι η επένδυση σε υποδομές είναι το κλειδί, καθώς θα επιτρέψει στα παραγόμενα τρόφιμα να φτάσουν πιο αποδοτικά από τους παραγωγούς στους καταναλωτές. Οι εγκαταστάσεις που μπορούν να αντέξουν καλύτερα σε φυσικές καταστροφές είναι όλο και πιο σημαντικές, καθώς η κλιματική αλλαγή κάνει τα ακραία καιρικά φαινόμενα πιο συχνά, τόνισε. 

Στη μικρής κλίμακας γεωργία, το κόστος των υποδομών είναι τεχνητά υψηλό, σημείωσε η Σάρα Μένκερ, CEO τηςGro Intelligence. Εκείνη, θα επέλεγε να ξοδέψει τα 6 δισ. δολάρια για να δημιουργήσει έναν χρηματοοικονομικό οργανισμό που θα δημιουργήσει νέα μοντέλα για τη χρηματοδότηση της γεωργίας. Αυτό μπορεί τότε «ρεαλιστικά» να δημιουργήσει τις υποδομές που χρειάζονται για να επέλθει η αλλαγή, εκτίμησε. 

 

Ο Αλοίσιους Ατά, CEO της Farmerline, μίλησε και αυτός για την ανάγκη να γίνουν επενδύσεις σε υποδομές, όπως οι δρόμοι και οι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις, ώστε να μειωθούν οι ζημιές και να βελτιωθεί η ποιότητα. 

Το σχέδιο του ΟΗΕ 

Σύμφωνα με το σχέδιο του ΟΗΕ, με 6,6 δισ. δολάρια μπορούν να σωθούν από την πείνα 42 εκατ. άτομα σε 43 χώρες.

Οι ειδικοί μίλησαν: Elon Musk, έτσι θα εξαλείψεις την πείνα με 6 δισ. δολάρια-1

Το σχέδιο, που φέρει τον τίτλο «μία έκκληση για μια φορά στους δισεκατομμυριούχους», περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων εξόδων, το ποσό των 3,5 δισ. δολαρίων για τρόφιμα και για τη διανομή τους καθώς και 2 δισ. δολάρια για τη διανομή μετρητών και κουπονιών σίτισης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Tο 2% της περιουσίας του Elon Musk μπορεί να εξαλείψει την πείνα από την πλανήτη

Elon Musk: Θα εξαλείψω την πείνα εάν αποδείξετε ότι γίνεται με 6 δισ. δολάρια

ΟΗΕ προς Elon Musk: Έτσι θα εξαλείψεις την πείνα με 6,6 δισ. δολάρια

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News