Business & Finance Δευτέρα 8/11/2021, 15:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι αγορές της καραντίνας: Τι μετανιώσαμε περισσότερο

Την εποχή των lockdowns, ο κόσμος έσπευσε να κάνει τη ζωή στο σπίτι ή στον κήπο του κάπως πιο ευχάριστη

Οι αγορές της καραντίνας: Τι μετανιώσαμε περισσότερο

Εξοπλισμός gaming, εργαλεία για DIY, μηχανήματα γυμναστικής, ποδήλατα, μουσικά όργανα, αρτοπαρασκευαστές, έπιπλα κήπου και φουρνάκια πίτσας. Είναι μερικές μόνο από τις συνηθέστερες αγορές που έκαναν τον καιρό της καραντίνας οι καταναλωτές. Και σύμφωνα με μια νέα έρευνα, πολλοί πλέον τις μετανιώνουν.

Την εποχή των lockdowns, ο κόσμος έσπευσε να κάνει τη ζωή στο σπίτι ή στον κήπο του κάπως πιο ευχάριστη, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που αναζήτησαν άλλους τρόπους για να γυμναστούν, όταν τα γυμναστήρια έκλεισαν.

Σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής ασφαλιστικής εταιρείας Aviva, ο μέσος καταναλωτής πλήρωσε 1.400 λίρες (πάνω από 1.600 ευρώ) για αυτά τα είδη. Και ένας στους 10 μετανιώνει για τις αγορές του.

Όπως σημειώνει η Aviva, πολλά από τα είδη που αγοράστηκαν στην καραντίνα, πλέον μαζεύουν σκόνη. Στην έρευνα που πραγματοποίησε με τη συμμετοχή 4.000  καταναλωτών, η εταιρεία διαπίστωσε ότι κάποιοι από αυτούς χάρισαν ή πούλησαν τα είδη για τα οποία μετάνιωσαν.

Στη Βρετανία, για παράδειγμα, τα τζακούζι ήταν πολύ δημοφιλή το 2020. Η Aviva είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι τα αιτήματα αποζημιώσεων που έλαβε για ζημιές από ατυχήματα που είχαν σχέση με τζακούζι είχαν αυξηθεί κατά 188% σε έναν χρόνο.

Και μια άλλη ασφαλιστική εταιρεία, η Zurich, είχε προειδοποιήσει τον Αύγουστο ότι οι πυρκαγιές σε κήπους και γκαράζ κατοικιών είχαν σημειώσει αύξηση 16%, σε μία εξέλιξη την οποία οι ειδικοί της συνέδεσαν με τη στροφή σε φουρνάκια πίτσας και αυτοσχέδια μπάρμπεκιου. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News