Business & Finance Πέμπτη 28/10/2021, 15:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Ο χειρότερος Σεπτέμβριος σε σχεδόν 30 χρόνια για την παραγωγή αυτοκινήτων

Η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να δίνει αγώνα με τις επιπτώσεις από την πανδημία

Βρετανία: Ο χειρότερος Σεπτέμβριος σε σχεδόν 30 χρόνια για την παραγωγή αυτοκινήτων

Η έλλειψη σε ημιαγωγούς η οποία έχει προκαλέσει μυριάδες προβλήματα στις αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη τη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων (SMMT), η έλλειψη αυτή είχε καταστροφικές συνέπειες στην παραγωγή οχημάτων τον Σεπτέμβριο καθώς «έκανε βουτιά» κατά 41,5% εν συγκρίσει με τον ίδιο μήνα ένα χρόνο νωρίτερα, «κατρακυλώντας» στο χαμηλότερο επίπεδο για Σεπτέμβριο από το 1982. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της SMMT, συνολικά 67.169 αυτοκίνητα βγήκαν από τις γραμμές παραγωγής των βρετανικών εργοστασίων τον περασμένο μήνα.

Έρευνα η οποία διεξήχθη μεταξύ των μελών της Ένωσης, έδειξε ότι περισσότεροι από οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την έλλειψη των ημιαγωγών, την ίδια ώρα που βρίσκονται αντιμέτωποι με προκλήσεις όπως η αύξηση του κόστους και οι χαμηλότερες παραγγελίες. Προκειμένου να περιορίσουν το μέγεθος των προβλημάτων, ορισμένοι κατασκευαστές έχουν προχωρήσει σε μέτρα όπως απολύσεις προσωπικού ή μειώνοντας τις ώρες λειτουργίας.

«Η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να δίνει αγώνα με τις επιπτώσεις από την πανδημία, την ώρα που η έλλειψη ημιαγωγών καθυστερεί την παραγωγή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SMMT, Μάικ Χόους. Παράλληλα, όπως τόνισε θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί περισσότερα στον κυβερνητικό προϋπολογισμό που ανακοινώθηκε χθες.

«Χάθηκε μια ευκαιρία να προσφερθεί ουσιαστική βραχυπρόθεσμη στήριξη, εν μέσω των προβλήματων στις εφοδιαστικές αλυσίδες και των αυξανόμενων τιμών στην ενέργεια», ανέφερε.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News