Business & Finance Τετάρτη 27/10/2021, 17:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Διογκώθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Σεπτέμβριο 

Tα αποθέματα της χονδρικής αυξήθηκαν κατά 1,1% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα

ΗΠΑ: Διογκώθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Σεπτέμβριο 

Περαιτέρω διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, καθώς οι εξαγωγές υποχώρησαν την ίδια ώρα που οι εισαγωγές αυξήθηκαν ελαφρώς, εν μέσω των προβλημάτων που ταλανίζουν τις αλυσίδες εφοδιασμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 9,2%, στα 96,3 δισ. δολάρια, από 88,16 δισ. δολάρια τον Αύγουστο. 

Οι εξαγωγές των αμερικανικών προϊόντων συρρικνώθηκαν κατά 4,7%, την ίδια ώρα που οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο 0,5%.

Τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ, έρχονται μια ημέρα νωρίτερα από τη δημοσίευση των αναθεωρημένων στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας το γ΄ τρίμηνο. 

Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανέφερε ότι τα αποθέματα της χονδρικής αυξήθηκαν κατά 1,1% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα. 

Ωστόσο τα αποθέματα του λιανικού εμπορίου συρρικνώθηκαν κατά 0,2%, εξαιτίας της υποχώρησης κατά 2,4% των διαθέσιμων αυτοκινήτων στις εκθέσεις, μια έλλειψη που οφείλεται στο ότι έχουν εξαντληθεί οι ημιαγωγοί σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, τα αποθέματα λιανικής δείκτης ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στο υπολογισμό του ΑΕΠ, ενισχύθηκε κατά 0,6%. 

moneyrevievew.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News