Business & Finance Τετάρτη 20/10/2021, 16:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Πρόστιμο 59 εκατ. ευρώ στην Facebook

Βρετανία: Πρόστιμο 59 εκατ. ευρώ στην Facebook

Πρόστιμο ύψους περίπου 59 εκατ. ευρώ (50,5 εκατ. λίρες) δέχθηκε η Facebook από τη βρετανική αρχή ανταγωνισμού σε σχέση με έρευνα της εξαγοράς της εταιρείας Giphy.

Πιο συγκεκριμένα, η αρμόδια αρχή ανταγωνισμού της Βρετανίας (CMA) είχε ξεκινήσει σχετική έρευνα για την εξαγορά της Giphy από την Facebook στις αρχές του 2021. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, προέκυψαν στοιχεία, με βάση τα οποία η CMA εξέδωσε εντολή για διακοπή των διαδικασιών εξαγοράς και προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών από τη Facebook.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η CMA, η Facebook αρνήθηκε να προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία. «Αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει ως προειδοποίηση για κάθε εταιρεία που πιστεύει ότι είναι υπέρ του νόμου», δήλωσε ο Joel Bamford, επικεφαλής συγχωνεύσεων στην CMA. «Προειδοποιήσαμε την Facebook ότι αυτή η άρνηση να μας δώσει σημαντικές πληροφορίες ήταν παραβίαση της εντοής, αλλά ακόμη και μετά την ήττα σε εφετειακό βαθμό σε δύο διαφορετικά δικαστήρια, η Facebook συνέχισε να αγνοεί τις νομικές της υποχρεώσιες», συνέχισε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης: Facebook: Γιατί αλλάζει όνομα

Μάλιστα, η CMA επεσήμανε πως πρόκειται για την πρώτη εταιρεία που αρνήθηκε επανειλημμένως να δώσει πληροφορίες παρά την εντολή και συνεπώς «θεωρεί πως η αδυναμία συμμόρφωσης της Facebook ήταν εσκεμμένη».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News