Business & Finance Δευτέρα 20/09/2021, 17:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο πιο φειδωλός εκατομμυριούχος άλλαξε φιλοσοφία

Ο πιο φειδωλός εκατομμυριούχος άλλαξε φιλοσοφία

Μέχρι το τέλος του έτους προβλέπει πως θα έχει βγάλει περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια και επομένως αποφάσισε επιτέλους να ξοδέψει λίγα περισσότερα χρήματα. Ο λόγος για τον 31χρονο YouTuber Grahan Stephan, ο οποίος ήταν και παραμένει εξαιρετικά φειδωλός από τα ρούχα που αγοράζει μέχρι και τον καφέ που (δεν) παραγγέλνει. «Κανείς δεν είναι πιο φειδωλός από εμένα», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πριν από δύο χρόνια.

Πλέον όμως, η φιλοσοφία του έχει αλλάξει ελαφρώς, διότι, αν και παραμένει φειδωλός και αρνείται να αγοράσει καφέ από έξω, πλέον ξοδεύει πολύ περισσότερα χρήματα σε σχέση με παλιότερα. Ειδικότερα, μέχρι και πριν δύο χρόνια, ο Stephan τραβούσε τα βίντεό του αποκλειστικά νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, διότι δεν ήθελε να αγοράσει air condition για το γραφείο του. Τώρα, όμως, κρατάει ανοικτά συνέχεια αρκετά air condition στο νέο του σπίτι στο Las Vegas.

«Θυμάμαι το 2019 ότι ο μηχανικός μου έδωσε μία τιμή για την εγκατάσταση της μονάδας του air condition στο γκαράζ. Νομίζω πως ήταν γύρω στα 3.000 δολάρια. Και σκέφτηκα λοιπόν, θα μπορούσα απλώς να τραβάω τα βίντεό μου το πρωί, ή το βράδυ. Ήταν τόσο χαζό εκ μέρους μου και θα ευχόμουν να είχα απλώς πληρώσει τα 3.000 δολάρια», δήλωσε ο Stephan στο CNBC.

O ίδιος εξηγεί ότι πρόκειται για μία αλλαγή που συνέβη κατά πάσα πιθανότητα το 2020, όταν δούλευε υπερβολικά πολύ και αναλάμβανε πάρα πολλά πράγματα. Αντί να κάνει τα πάντα μόνος του, αποφάσισε να προσλάβει έναν τεχνικό, ο οποίος πηγαίνει στο σπίτι του μία φορά το μήνα για να συντηρεί την πισίνα του, ενώ μοιράζεται τα έξοδα με την κοπέλα του για καθαριστικό προσωπικό. Λέει ότι τα έξοδα αξίζουν τον κόπο και τώρα έχει περισσότερο χρόνο να χαλαρώσει ή να αφιερώσει στη δουλειά του.

Επισης, παραγγέλνει συχνότερα από έξω, ιδίως σε μέρες που έχει κουραστεί πολύ από τη δουλειά. Μια στο τόσο πηγαίνει και στο καζίνο στο Λας Βέγκας, όπου πλέον μένει. Γενικά, ποτέ δεν ξεπερνάει το όριο των 100 ή 200 δολαρίων κατά μέσο όρο κάθε μέρα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News