Business & Finance Δευτέρα 6/09/2021, 13:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν για Πολωνία: Φρένο σε 126 εκατ. ευρώ λόγω των «ζωνών ελεύθερων από ΛΟΑΤΚΙ»

Κομισιόν για Πολωνία: Φρένο σε 126 εκατ. ευρώ λόγω των «ζωνών ελεύθερων από ΛΟΑΤΚΙ»

Με «μπλόκο» στη διοχέτευση 126 εκατ. ευρώ απειλεί η Ε.Ε. την Πολωνία, λόγω των ζωνών που έχουν τεθεί ως «ελεύθερες από ΛΟΑΤΚΙ».Ειδικότερα εξετάζει την διακοπή των εισροών από τα ταμεία συνοχής στις πέντε συγκεκριμένες περιοχές που εφαρμόζουν αυτούς τους κανόνες.

Η Κομισιόν απευθύνθηκε μέσω επιστολών στους επικεφαλής των περιοχών αυτών την περασμένη εβδομάδα, προειδοποιώντας ότι εάν δεν αρθούν οι αποφάσεις, τότε τα χρήματα θα παρακρατηθούν, σύμφωνα με τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τα χρήματα αυτά θα διοχετεύονταν στο πλαίσιο του προγράμματος React-EU, το οποίο ξεκίνησε από την επέλαση του κορωνοϊού για την αντιστάθμιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν, η Πολωνία είχε αντιδράσει για τη νέα καθυστέρηση καταβολής της οικονομικής στήριξης από την Ε.Ε στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο Πάολο Τζεντιλόνι, επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, άφησε να εννοηθεί ότι η καθυστέρηση οφείλεται εν μέρει στην προσπάθεια της πολωνικής κυβέρνησης να καταστήσει υπέρτερο το εθνικό Σύνταγμα της χώρας έναντι των ευρωπαϊκών κανόνων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News