Business & Finance Τετάρτη 1/09/2021, 21:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Carrefour: Ο Μπερνάρ Αρνό πούλησε όλες τις μετοχές του 

Carrefour: Ο Μπερνάρ Αρνό πούλησε όλες τις μετοχές του 

Το σύνολο των μετοχών που κατείχε στην γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour πούλησε ο μεγιστάνας και ιδιοκτήτης του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH, Μπερνάρ Αρνό, της εταιρείας στην οποία ήταν μέτοχος για 14 χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. 

Ο Αρνό ο πλουσιότερος Γάλλος, κατείχε το 5,7% των μετοχών της Carrefour, μέσω της ιδιόκτητης εταιρείας χαρτοφυλακίου Financiere Agache, η οποία συγκέντρωσε 724 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση των μετοχών. Το μετοχικό μερίδιο της Agache πωλήθηκε στα 16 ευρώ ανά μετοχή, όταν ο Αρνό μαζί με τις Colony Capital και Axon Capital απέκτησαν για πρώτη φορά το 2007 το 9,8% των μετοχών, με μέση τιμή στα 47 ευρώ ανά μετοχή. Ο Αρνό ήταν ένας από τους τρεις μεγαλύτερους μετόχους της Carefour, μαζί με την οικογένεια Μουλέν και τον Βραζιλιάνο επιχειρηματία Αμπίλιο ντος Σάντος Ντίνιζ.

Η Carrefour έχει περάσει από διάφορα στάδια, με τους μετόχους της να επωφελούνται καθώς προχωράει σε απόσχιση των επιχειρήσεών της, όπως της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, DUA. Τον Μάιο ανανέωσε τη θητεία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Αλεξάντρ Μπομπάρ, ο οποίος είναι εκ των στυλοβατών στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, που περιλαμβάνει περικοπές στο λειτουργικό κόστος και μεγαλύτερη εστίαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, προκειμένου να αυξηθούν οι πωλήσεις και τα κέρδη τα επόμενα τρία χρόνια. 

Ο Αρνό, υποστήριξε τον Μπομπάρ τον Ιανουάριο, όταν βρισκόταν σε συνομιλίες με την καναδική Couche-Tard για μια πιθανή εξαγορά. Η Couche-Tard τελικά απέσυρε την προσφορά της ύψους σχεδόν 20 δισ. δολαρίων για την Carrefour, μετά την αντιπαράθεσή της με τη γαλλική κυβέρνηση. Έκτοτε ο Μπομπάρ προχώρησε στην εξαγορά της Grupo BIG για σχεδόν 1,3 δισ. Δολάρια, ισχυριζόμενος ότι η Carrefour ήταν βιώσιμη.

Η αποχώρηση του Αρνό στοίχισε στη μετοχή της Carrefour, από τη στιγμή που ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση με απώλειες 4,49%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News