Business & Finance Σάββατο 28/08/2021, 19:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ποια χώρα αυξήθηκαν 90% οι άμεσες ξένες επενδύσεις το β΄ τρίμηνο 

Σε ποια χώρα αυξήθηκαν 90% οι άμεσες ξένες επενδύσεις το β΄ τρίμηνο 

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις (foreign direct investment FDI), εκτός από το ότι φέρνουν κεφάλαια σε μια χώρα τα οποία βοηθούν την οικονομία της, είναι και ένα μέτρο στο κατά πόσο οι ξένοι επενδυτές πιστεύουν και δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές μιας χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Ινδία προσέλκυσε FDI ύψους 22,53 δισ. δολαρίων το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αυξημένες κατά 90% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας κατευθύνθηκαν το 27% των συνολικών εισροών των FDI και ακολούθησε ο κλάδος των λογισμικών και των υλικών υπολογιστών με ποσοστό 17%, ενώ πιο πίσω με το 11% των συνολικών εισροών βρέθηκε ο κλάδος των υπηρεσιών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της Ινδίας.

«Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση στα μέτωπα των μεταρρυθμίσεων της πολιτικής για τις FDI, η διευκόλυνση των επενδύσεων και η ευκολία στην επιχειρηματική δραστηριότητα οδήγησαν σε αυξημένες εισροές FDI στη χώρα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντα Μόντι μείωσε τους συντελεστές της εταιρικής φορολόγησης για να προσελκύσει τους μεταποιητές και να αναζωογονήσει τις ιδιωτικές επενδύσεις, εισήγαγε νέους αγροτικούς νόμους και ψήφισε εργασιακές μεταρρυθμίσεις με στόχο την ευκολότερη πρόσληψη και απόλυση των εργαζομένων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News