Business & Finance Πέμπτη 19/08/2021, 15:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Toyota κόβει κατά 40% τη μηνιαία παραγωγή

Η Toyota κόβει κατά 40% τη μηνιαία παραγωγή

Έτοιμη να περικόψει την παραγωγή οχημάτων κατά 40% δηλώνει η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ελλείψεων σε μικροτσίπς. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ιαπωνικής εταιρείας, η μηνιαία παραγωγή θα μειωθεί κατά σχεδόν 360.000 οχήματα, καθώς τον Σεπτέμβριο δεν πρόκειται να υπερβεί τα 540.000 οχήματα. Ο αρχικός στόχος έκανε λόγο για 900.000 οχήματα.

Ο λόγος αυτής της δραστικής μείωσης βρίσκεται στη λεγόμενη κρίση των μικροτσίπς, καθώς η ταχεία ανάκαμψη της ζήτησης, σε συνδυασμό με τις αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, έχουν δημιουργήσει προβλήματα προμήθειας παγκοσμίως.

Η τρέχουσα παραγωγή, εν ολίγοις, δεν αρκεί για να καλύψει τη ζήτηση, με αποτέλεσμα πολλές βιομηχανίες να αναγκάζονται να επιβραδύνουν ρυθμούς, λόγω της έλλειψης μικροτσίπς.

Πρόσφατα, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία, δηλαδή η Volkswagen, προειδοποίησε ότι ενδεχομένως θα προβεί σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής. Το ίδιο έχουν εξαγγείλει ότι θα πράξουν και οι General Motors, Ford, Nissan, Daimler, BMW και Renault. 

Το πρόβλημα των μικροτσίπς δεν αφορά μόνο τον κλάδο των Ι.Χ., αλλά και μια σειρά άλλων βιομηχανιών, όπως τα κινητά τηλέφωνα, οι τηλεοράσεις, οι κονσόλες παιχνιδιών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News