Business & Finance Τετάρτη 18/08/2021, 19:37
BUSINESS & FINANCE

BMW: Επιχορήγηση 36 εκατ. δολαρίων για πρόγραμμα ανάπτυξης μπαταριών

BMW: Επιχορήγηση 36 εκατ. δολαρίων για πρόγραμμα ανάπτυξης μπαταριών

Επιχορήγηση ύψους περίπου 36 εκατομμυρίων δολαρίων κέρδισε η BMW από διαγωνισμό του βρετανικού κέντρου Advanced Propulsion Center (ACP) με συνεισφορά της βρετανικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μεγάλη διάρκεια ζωής. Συγκεκριμένα, το ποσό θα διοχετευτεί σε τέσσερα προγράμματα μεταξύ αυτών και το βρετανικό BMW-UK-BEV, το οποίο θα «ανταγωνιστεί τις αποδόσεις μηχανών εσωτερικής καύσης», σύμφωνα με το ACP. Απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη μπαταριών με καλύτερη απόδοση και σε ανταγωνιστικές τιμές.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός τίθεται στο πλαίσιο του σχεδίου της Βρετανίας για πλήρη διακοπή στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων diesel και βενζινοκίνητων μέχρι το 2030. Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα της BMW θα βοηθήσει στην προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ενδέχεται να αλλάξει την πεποίθηση του κόσμου ότι δεν μπορεί να κάνει μεγάλα ταξίδια με αυτά.

Εκτός από την BMW, τρία ακόμη προγράμματα έλαβαν επιχορήγηση συνολικού ύψους 133,47 εκατ. δολαρίων από το ACP. Μεταξύ αυτών η Brunel για την έρευνα μηχανών εσωτερικής καύσης με υδρογόνο, η Celeritas για την ανάπτυξη μπαταριών ταχύτατης φόρτισης και η Reecorner για την αναδιαμόρφωση των μεσαίας κατηγορίας εμπορικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Πρόκειται για κάποιες πολύ σημαντικές δοκιμασίες στο δρόμο προς το μηδενικό αποτύπωμα στον κλάδο των μετακινήσεων», δήλωσε ο Ian Constance, διευθύνων σύμβουλος της ACP. «Αναλαβάνουν το ζήτημα της εμβέλειας και του κόστους, τα οποία μπορεί να αποτελούν εμπόδια για ανθρώπους που θέλουν να γυρίσουν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και επίσης προσφέρουν πιθανές λύσεις στο ζήτημα της βιωσιμότητας των δημοσίων μέσων μεταφοράς και μεταφοράς αγαθών», προσέθεσε ο ίδιος.

Ήδη πολές εταιρείες επενδύουν στην ανάπτυξη των μπαταριών για οχήματα. Η Toyota και η Panasonic για παράδειγμα συνεργάζονται στον συγκεκριμένο κλάδο. Επίσης, τον Ιούλιο του 2021, η Renault ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με δύο εταιρείες για το σχεδιασμό και την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα. Αλλά και η Volkswagen ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στη χρονιά ότι θα ανεγείρε δύο εργοστάσια μέχρι το τέλος της δεκαετίας στην Ευρώπη για την κατασκευή μπαταριών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News