Business & Finance Τετάρτη 11/08/2021, 14:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: «Μπλακ άουτ» στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες λόγω απεργίας

Γερμανία: «Μπλακ άουτ» στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες λόγω απεργίας

«Παρέλυσε» η σιδηροδρομική κίνηση στη Γερμανία λόγω της απεργίας των μηχανοδηγών τρένων, το συνδικάτο των οποίων ζητεί καλύτερες αποδοχές από την εταιρεία λειτουργίας των σιδηροδρόμων Deutsche Bahn. Η απεργία λαμβάνει χώρα την ώρα που η ζήτηση για σιδηροδρομικές υπηρεσίες είναι αυξημένη, έπειτα τη χαλάρωση τωνπεριοριστικών μέτρωμ και εν μέσω των σχολικών διακοπών της θερινής περιόδου.

Ο εκπρόσωπος της Deutsche Bahn Άχιμ Στράους δήλωσε ότι η εταιρεία προσπαθεί να πραγματοποιεί ένα στα τέσσερα προγραμματισμένα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων και να εξασφαλίζει τουλάχιστον ένα δρομολόγιο κάθε δύο ώρες μεταξύ μεγάλων πόλεων. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μπορέσει το επιβατικό κοινό να φτάσει στον προορισμό του σήμερα», ανέφερε, προτρέποντας πάντως τους ταξιδιώτες να αναβάλουν τις περιττές μετακινήσεις.

Το γερμανικό συνδικάτο GDL θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα εάν και πότε θα συνεχίσει την απεργία του στη Deutsche Bahn μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες με την κρατική εταιρεία, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Κλάους Βεζέλσκι μιλώντας στο δίκτυο ZDF. Ο ίδιος είπε ότι οι πρώτες ώρες της απεργίας ήταν επιτυχημένες. Περίπου 700 τρένα ακινητοποιήθηκαν λόγω της απεργιακής κινητοποίησης. Πρόσθεσε ακόμη πως το συνδικάτο θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο εάν η Deutsche Bahn υποβάλει βελτιωμένη προσφορά. Το GDL ζητά αυξήση μισθών της τάξης του 3,2% και εφάπαξ επίδομα λόγω κορωνοϊού ύψους 600 ευρώ.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News